Kaunietis pasibaisėjo naktiniu policijos pareigūnų darbu (papildyta policijos komentaru) | Kas vyksta Kaune

Kaunietis pasibaisėjo naktiniu policijos pareigūnų darbu (papildyta policijos komentaru)

Roko Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas nebeištvėrė – ne pirmą kartą vyrui tenka susidurti su, pasak jo, neatsakingai savo darbą Kaune atliekančiais policijos pareigūnais, kurie esą atvykę į įvykio vietą nesistengia suskubti spręsti situacijos, apsidairo ir tiesiog išvažiuoja tarsi be jokių sąžinės priekaištų, kad darbas ne tik neatliktas iki galo, bet dažniausiai net nepradėtas.

„Nežinau, viešinti ar neviešinti, tačiau, mano nuomone, kelių policija Kaune ne visai išmano savo darbą – vadovaujasi savotiškomis taisyklėmis ir problemų sprendimo būdais“, – sako portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Stengdamasis įrodyti, jog jo išsakyti žodžiai – ne iš piršto laužti, vyras pamini konkrečią situaciją, kuri dar nespėjo ataušti, nes įvyko visai neseniai. „Praėjusią naktį P. Plechavičiaus gatvėje siautėjo 4-6 jaunuolių grupė, tarp kurių dvi merginos. Jie žmonėms išdaužė langą. Policijos pareigūnai į įvykio vietą automobiliu atvažiavo neskubėdami. Suko ratus aplink namą, kol, veikiausiai, buvo pastebėti prasikaltusių jaunuolių ir šie pamatę policiją pasišalino iš įvykio vietos“, – pasakoja jis.

Pasak kauniečio, ekipažas, kuris tąkart atvažiavo, galimai buvo pažymėtas specialiuoju numeriu K1470. Esą buvo matyti, jog jame – stambaus kūno sudėjimo pareigūnas ir mergina pareigūnė.

„Kol policijos pareigūnai, galima sakyti, atmestinai atliko savo darbą, į prasižengimo vietą patys sugrįžo prasikaltę jaunuoliai. Jie aiškinosi su senyvais šeimininkais, kuriems padarė žalą. O pareigūnai, pamatę, kad tai vyksta, išlipo iš automobilio, apsidairė ir išvažiavo“, – tikina portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Vyro teigimu, policija neapklausė nei nukentėjusiųjų, nei sulaikė pridariusiuosius žalos. Pasak kauniečio, jaunuolių siautėjimas daužant langą akmenimis, mėtant kibirus ir šūkaujant tęsėsi apie pusvalandį. Tačiau esą pareigūnams nė motais – nebuvo imtasi jokių priemonių.

„Juk rėkavimas naktį, akmenų svaidymas ir kiti dalykai prilygsta viešosios tvarkos pažeidimui. Negaliu suprasti keisto policijos elgesio. Jaunimas šiais laikais nieko nebijo, yra įžūlūs, gadina žmonių nuosavybę, o pareigūnai jų nesulaiko. Ko galima tikėtis iš tokios policijos?“, – svarsto „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Vyrui esą keista, jog policijos pareigūnai tokiais atvejais kaip minėtasis nesiima atitinkamų veiksmų. „Išdaužiamas langas, paskui galimai susitariama, jog už žalą bus apmokėta pačių prasižengėlių pinigais ir už tai negresia jokia baudžiamoji atsakomybė. Niekam nerūpi, jog naktį nuo šūkavimų ir svaidymosi akmenimis pabunda daugybė žmonių“, – sako kaunietis.

Papildyta policijos komentaru

Balandžio 6 d. 4:42 val. gautas pranešimas, kad Kaune, P. Plechavičiaus gatvėje, iš matymo pažįstami asmenys tranko buto duris, nori patekti į vidų. Atvykus Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnams pastebėtas išdaužtas langas. Pranešėjas (gimęs 1992 m.) dėl išdaužto lango pretenzijų neturėjo, pareiškimą rašyti atsisakė, informavo, kad, jei persigalvos, kreipsis į artimiausią policijos įstaigą.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA