Avarijose sumaitoti automobiliai virto paminklais | Kas vyksta Kaune

Avarijose sumaitoti automobiliai virto paminklais

Kaunas.lt nuotr.

Trys avarijose sumaitoti automobiliai ketvirtadienį popiet trumpam sugrįžo į Kauno miesto gatves. Tiesa, nebevažiuojančios transporto priemonės šįkart atliko socialinę misiją primindamos kitiems vairuotojams apie itin trapią ribą tarp saugaus ir grėsmingo elgesio kelyje.

[galerija kiek=”4″]

„Norėjau būti pirmas. Gerai traukė! Labai skubėjau. Buvau greitas“, – šie ir kiti pasiteisinimai ant ryškių, kelio ženklus primenančių trikampių lentelių išstatyti prie sudaužytų automobilių Baltų ir Taikos prospektuose bei vadinamojoje Muravos sankryžoje ties Savanorių ir Šiaurės prospektų sankirta.

Šios savotiškais paminklais tapusios duženos judriose Kauno gatvėse – vienas iš akcentų Saugaus eismo dienos renginių programoje, kuri jau vienuoliktą tradiciškai minima balandžio 6-ąją. Pasak idėjos autorių, smarkiai apgadinti automobiliai savaime simbolizuoja avarijų grėsmes. Kitiems eismo dalyviams tai turėtų priminti, kad lengvabūdiškas elgesys prie vairo – tiesiausias ir greičiausias kelias skaudžios nelaimės link.

„Didžioji dauguma nelaimių keliuose įvyksta būtent dėl žmogiškojo faktoriaus, todėl turime įsisąmoninti, jog kiekvienas esame atsakingi už savo bei aplinkinių sveikatą ar net gyvybę. Saugaus eismo diena kaskart tą savisaugos instinktą tarsi pabudina naujai. Būtent to savo renginiais siekiame ir šiemet“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA