D. Romanovskis: „Turime parodyti, kad Kaune šeimininkai esame mes“ | Kas vyksta Kaune

D. Romanovskis: „Turime parodyti, kad Kaune šeimininkai esame mes“

Fkt.lt nuotr.

Jau trečiadienį Lietuvos futbolo A lygoje įvyks vienintelis tikras miesto derbis, kuriame į svarbią akistatą stos principiniai varžovai „Kauno Žalgiris“ ir Kauno „Stumbras“. Rungtynių Nacionalinės futbolo akademijos stadione pradžia – 8 val.

Šių komandų dvikova šalies futbolo gerbėjams visada yra tikras desertas akims ir praėjusių metų susitikimai, nepaisant skirtingų situacijų turnyro lentelėje, tai tik dar kartą patvirtino – visi mačai klostėsi atkakliai, permainingai ir nenuspėjamai.

Kaip prasidės Kauno klubų tarpusavio istorija 2017 m. sužinosime jau šiandien. A lygos turnyro lentelėje „Kauno Žalgiris“ kol kas yra vienintelė komanda neiškovojusi taškų, tiesa, negalima pamiršti fakto, jog žalgiriečiai ruošėsi LFF Pirmos lygos pirmenybėms nes praėjusiais metais iš A lygos iškrito.

Vis tik netikėtai iš čempionato pasitraukus Kazlų Rūdos „Šilui“ kauniečiams atsirado galimybė vėl sugrįžti į elitą ir šio šanso „Kauno Žalgiris“ nepraleido. Tiesa, įsivažiuoti į A lygos ritmą varžovams bent jau kol kas sekasi sunkiai, o praėjusiame ture jie be savo gynybos ramsčio Igno Deduros net 2:5 kapituliavo Jonavoje.

Nepaisant to, nuvertinti šį varžovą būtų milžiniška klaida, o atkaklios „Kauno Žalgirio“ rungtynės su „Atlantu“ (0:1) ir „Žalgiriu“ (0:1) tai puikiai patvirtina. „Kauno Žalgiris“ prieš šį sezoną pasikvietė naują vyriausiąjį trenerį, kuriuo tapo Vitalijus Stankevičius, taip pat prie komandos prisijungė nemažai naujų legionierių.

„Kiekvienos rungtynės man yra šventė. Pirmą kartą dalyvausiu Kauno derbyje ir aišku „Stumbras“ nori tik trijų taškų. Turime parodyti, kad Kaune šeimininkai esame mes, tačiau varžovų tikrai nenuvertiname ir reikės atiduoti labai daug jėgų, kad pasiektume pirmąją pergalę“, – ambicingai kalbėjo iš Vilniaus „Žalgirio“ Kauno „Stumbrui“ paskolintas saugas Danielis Romanovskis.

Jam pritarė ir puikiai į komandą įsiliejęs dešinio krašto gynėjas Marcosas Junioras: „Dalyvauti derbyje visada yra išskirtinis jausmas ir mūsų lūkesčiai išties dideli. Puikiai sužaidėme su „Uteniu“, tačiau neišnaudojome galybės progų ir turėjome tenkintis lygiosiomis. Dabar į aikštę žengsime nusiteikę taip, tarsi nuo šių rungtynių priklausytų kiekvieno iš mūsų tolimesnė ateitis. Atiduosime viską pergalei pasiekti.“

„Kauno Žalgiris“ per tris mačus įmušė du įvarčius ir praleido septynis. Abu įvarčius praėjusiame ture kauniečiams pelnė Rokas Krušnauskas, kuris buvo išrinktas į simbolinę A lygos ketvirtojo turo rinktinę. Beje, čia savo pavardes išvydo ir „Stumbro“ atstovai Jardelis Nazare bei Nasro.

„Turime būti susikaupę ir nesuteikti jokių šansų varžovams. „Kauno Žalgiris“ yra pajėgi komanda, tačiau esame pasirengę šiam iššūkiui. Tai bus derbis ir mūsų nusiteikimas bus labiau nei maksimalus“, – apie šios dienos dvikovą atviravo M. Junioras.

„Nugalėtoją šiose rungtynėse nulems charakteris ir noras. Mums atėjo laikas kilti aukštyn turnyro lentelėje, tad tenkins tik pergalė. Šiais metais A lygoje visos komandos gali atimti taškus iš lyderių arba bent jau duoti rimtą kovą. Žinome, šiandien bus sunku, turėsime atiduoti visas jėgas, tačiau neabejoju, jog galime laimėti. Juolab, rungtynės su „Uteniu“ parodė, kad su kiekvienomis rungtynėmis tampame stipresni ir žaidžiame geriau“, – pokalbį užbaigė D. Romanovskis.

Kauno derbis jau šiandien Nacionalinės futbolo akademijos stadione (prie Ledo arenos) prasidės 18 val. Įėjimas mokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA