Raudondvaryje vėl skambėjo tarmės | Kas vyksta Kaune

Raudondvaryje vėl skambėjo tarmės

L. Milčiaus nuotr.

Savaitgalį į Raudondvarį- mažąją kultūros sostinę, rinkosi respublikinio tarmiškos kūrybos konkurso laureatai. Raudondvario dvaro Baltojoje menėje vyko dešimtojo respublikinio tarmiškos kūrybos konkurso baigiamoji šventė „Tėviškės atradimai“, praneša Kauno rajono savivaldybė.

Sausakimšoje salėje skambėjo tarmiškai skaitomi kūriniai, dainos. Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas sveikindamas dalyvius pažymėjo, kad, nors Kauno rajonas neturi išskirtinės tarmės, bet jį iš visų pusių supa tarmiškai šnekantys regionai.

Konkurso komisijos pirmininkas Gaudentas Kurila pasidžiaugė, kad konkursas nuolat auga ir šiais metais svetainėje zaliazole.lt jau buvo pateikta per šimtą kūrinių.

Už tai, kad jau dešimt metų vyksta šis konkursas, reikia dėkoti jo sumanytojui ir organizatoriui, Raudondvario kultūros centro etnografui Algirdui Svidinskui. Už šį tęstinį projektą jam įteikta Kauno rajono kultūros, švietimo ir sporto skyriaus laikinai einančios vedėjos pareigas Nijolės Benikienės padėka.

Šiais metais buvo pakeista suaugusiųjų kūrėjų grupės vertinimo sistema. Nebuvo skirstomos vietos, bet išrinkta dešimti geriausių autorių. Jais tapo: sūduvė Marytė Rastupkevičiūtė, dzūkė Danutė Kurkulionienė, aukštaičiai Romualdas Šimkūnas, Adelė Maknevičienė, Jolanta Gegelevičiūtė, Vilija Jurėnienė, Milda Krasauskienė, Pranas Zemlevičius, žemaičiai Augenijus Zabitis ir Dalia Zabitienė.

Moksleiviams vietos buvo skiriamos. Pirmosios vietos laimėtoju tapo Mažosios Lietuvos atstovas Augustas Reikertas, antroji atiteko aukštaičiui Algirdui Pauliukėnui, trečioji – Jurgitai Pauliukėnaitei.

Šventėje svečiavosi ir tarmiškai visus sveikino mažųjų Lietuvos kultūros sostinių atstovai iš Punios, Priekulės, Palūšės, Paežerių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA