Kaunietis griežtas: Laisvės alėjos kiemuose – nevaldoma situacija ir gėdingas žmonių elgesys | Kas vyksta Kaune

Kaunietis griežtas: Laisvės alėjos kiemuose – nevaldoma situacija ir gėdingas žmonių elgesys

Video stop kadras

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi Laisvės alėjos gyventojas, jis dalinasi problema: „bromoje” šalia jo namų nepažįstami asmenys atlieka gamtinius reikalus, vemia kiemuose, esančiuose Laisvės al. 51 ir Laisvės al. 47A. Vyras mano, kad tai šalia esančios įstaigos – „Kavinės 49“ lankytojai (įsikūrusios Laisvės al. 49A), tačiau įmonės generalinis direktorius Raimondas Klimas tai paneigia, keldamas versiją, kad taip elgtis gali bet kurie nekultūringi asmenys.

Namo kieme šlapinasi jau kelerius metus

Laisvės al. 51 gyvenantis vyras dalinasi vasario 11 d. ir 25 d. filmuota video medžiaga, kurioje užfiksuota kaip keli vyrai vakare išeina parūkyti ar pakalbėti telefonu į lauką ir gamtinius reikalus atlieka į gėlių vazoną, ant medžių ar sienos. Matyti, kad dalis asmenų vos pastovi ant kojų, spėjama, kad jie neblaivūs.

„Lankytojai prisigėrę alaus vemia, šlapinasi po mūsų langais, turime kameras, fiksuojame. Gyvenu čia jau 35 metus, ši netvarka vyksta jau apie dvejus. Manau, kad tai įstaigos „Kavinė 49“ lankytojų darbas. Kai užsidaro kavinė, savaitgaliais ji dirba iki 24 val., tarpuvartę užrakiname, kad neitų praeiviai. Patys ne kartą matėme, kaip žmonės išeina iš kavinės ir šlapinasi lauke. Šnekėjau su savininku, jis tikino imsiąs veiksmų, kreipiausi į savivaldybę, kad lankytojai šlapinasi prie pat lango, triukšmauja, rūko kieme, o į drausminimus nereaguoja, agresyvesni net ima grasinti. Mano kreipimaisi įtakos neturėjo – ši veikla nesiliauja iki šiol. Kaip sutramdyti šiuos asmenis?”, – retoriškai klausė gyventojas.

Jo teigimu, nepažįstamų asmenų elgesiu kieme nepatenkinti 25 butai. Vyras tikina, kad problemą turėtų spręsti kavinės savininkas: samdyti apsaugos darbuotoją ar pats prižiūrėti baro įeigą.

Kavinės vadovas siūlo susirūpinti policijai ir savivaldybei

Portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su įstaigos „Kavinė 49“ generaliniu direktoriumi Raimondu Klimu. Jis teigė, apie šią problemą negirdėjęs, ir akcentavo, kad asmenys šlapinasi kavinės kieme, o minėtus asmenis drausminti turėtų atitinkamos tarnybos.

„Kavinės darbuotojams nėra žinoma, kad nenustatytos tapatybės asmenys vasario 11 ir 25 dienomis gamtinius reikalus atliko kavinės kieme. Pažymėtina, kad kavinė minėtomis dienomis dirbo iki 24 val. Atkreipiu dėmesį į tai, kad kavinėje yra tualetas, kuriuo gali nemokamai naudotis kavinės klientai ir, kai paprašo, pašaliniai asmenys. Taip pat atkreipiu dėmesį, kad kavinė įsikūrusi prie „bromos“ Laisvės alėjoje, kurioje veikia įvairios kavinės, barai, kur lankosi nemaža dalis kauniečių ir miesto svečių. Tačiau tamsiu paros metu į Laisvės alėją atvyksta asmenys, iš kurių dalis būna nemandagūs ir neblaivūs, jie siekia užsukti ne į kavinę laiką praleisti, o turi kitų tikslų. Tenka apgailestauti, kad dar yra asmenų, kurie nesilaiko visuotinai pripažintų taisyklių, kai atsiradus poreikiui atlikti gamtinius reikalus – nueinama į veikiančią įstaigą, šiuo atveju – kavinę ir paprašoma pasinaudoti tualetu. Todėl laikomasi nuomonės, kad video fiksuoti asmenys – nekultūringi ir jie pažeidė viešąją tvarką, už kurią numatyta administracinė atsakomybė”, – situaciją komentavo R. Klimas.

Jis pridūrė, kad viešąją tvarką mieste prižiūri policija ir Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius, kuris ir turėtų imtis atsakomybės už šią problemą bei už minėtus pažeidimus galėtų surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolą bei taikyti poveikio priemones.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA