Pagalba deklaruojant suteikiama ne tik VMI padaliniuose | Kas vyksta Kaune

Pagalba deklaruojant suteikiama ne tik VMI padaliniuose

Organizatorių nuotr.

Praėjus kiek daugiau nei dviem savaitėms nuo gyventojų pajamų ir turto deklaravimo pradžios, Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija pastebi, kad gyventojai deklaruoja pareigingiau – didelis aktyvumas fiksuotas nuo pat pirmosios dienos po preliminariųjų deklaracijų paskelbimo.

Šiemet Kauno regiono gyventojai jau pateikė beveik 149 tūkst. deklaracijų, t.y. apie 10 proc. daugiau nei praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Nors VMI pastebi, kad kasmet deklaruojančių internetu skaičius auga, Kauno apskrityje šiais metais daugiau nei 90 proc. deklaracijų pateikta elektroninėmis priemonėmis, tačiau VMI specialistų konsultacijos ir pagalba įvairioms bendruomenėms taip pat praverčia.

Kauno AVMI specialistai jau antrąjį kartą teikia individualią pagalbą deklaruojant pajamas ir turtą Kauno kurčiųjų bendruomenei. VšĮ Kauno kurčiųjų reabilitacijos centro direktorės Jūratės Pugačiauskienės teigimu, poreikis pasikviesti VMI specialistus atsirado siekiant padėti bendruomenei gauti atsakymus į jiems rūpimus individualius klausimus.

Kauno VMI specialistų pagalba deklaruojant kurčiųjų bendruomenei

„Esame dėkingi, kad Kauno AVMI kurtiesiems suteikia galimybę patogiai ir greitai gauti reikiamą informaciją bei atlikti mokestines prievoles. Tai itin palengvina informacijos mūsų bendruomenėje sklaidą: vykstant deklaruoti asmeniškai, norint susikalbėti su įstaigos darbuotoju kiekvienam kurčiajam reikėtų gestų kalbos vertėjo, o kai specialistai atvyksta pas mus, vienu metu žinia pasiekia daugelį bendruomenės narių“, – teigia J. Pugačiauskienė.

Gausiai susirinkę kurčiųjų bendruomenės nariai teiravosi apie prievolę deklaruoti ir pajamų apmokestinimą parduodant įvairų turtą, dovanojimo būdu gautas pajamas bei nekilnojamąjį turtą.

Kauno AVMI specialistai, palengvindami prievolių vykdymą negalią turintiems gyventojams, senjorams suteikia pagalbą deklaruojant ir nutolusių nuo VMI padalinių vietovių viešosiose bibliotekose.

„Kauno AVMI, vykdydama savo funkcijas, mielai sutinka padėti ir pati ieško galimybių, kaip suteikti pagalbą toms gyventojų grupėms, kurioms pagalbos reikia. Jau 10 metų Kauno AVMI specialistai bendradarbiaudami su įvairių miestų ir rajonų bibliotekomis teikia konsultacijas gyventojams viešosiose interneto prieigose, apsilanko kitose bendruomenėse“, – sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Teikti konsultacijas pajamų ir turto deklaravimo klausimais viešose interneto prieigos taškuose (VIPT) skirtinguose rajonuose pradėta 2011 metais. Praėjusiais metais tokiu būdu Kauno AVMI specialistai padėjo deklaruoti beveik 400 gyventojų, Pravieniškių, Krakių, Raudondvario, Žeimių ir kt. viešųjų bibliotekų padaliniuose. Šiemet Kauno AVMI specialistai apsilankys daugiau nei 20 VIPT – įvairiose Kauno apskrities bibliotekose, kitose įstaigose.

VMI primena, kad greičiausias ir paprasčiausias būdas pateikti deklaraciją el.būdu, naudojantis Elektroninio deklaravimo sistema čia arba programėle išmaniesiems telefonams e.VMI.

Nemokamai ją gyventojai gali parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių, taip pat iš VMI interneto svetainės čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA