Tautinio kostiumo projektas „atidedamas neribotam laikui“ | Kas vyksta Kaune

Tautinio kostiumo projektas „atidedamas neribotam laikui“

BNS 2017/04/04 10:19
Asociatyvi nuotr. / DELFI nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis atsisako savo iškeltos idėjos kitąmet minint valstybės atkūrimo šimtmetį vaikams padovanoti po tautinį kostiumą.

„Iš to projekto buvo išsityčiota visais įmanomais būdais, teigta melaginga informacija, kad tai susiję su valstybės lėšomis. Tai privati iniciatyva, kurios vykdymas atidedamas neribotam laikui, nes šiandien kažką įtikinti, kad šį projektą reikia paremti, neįmanoma“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

Klausiamas, ar tautinio kostiumo projekto atsisakoma išvis, partijos vadovas atsakė: „Gyvenimas parodys“.

R.Karbauskis po Seimo rinkimų iškėlė idėją visiems vaikams iki septynerių metų kitąmet minint valstybės atkūrimo šimtmetį padovanoti po tautinį kostiumą. Dėl kostiumų gamybos jau buvo sutarta su dizaineriu Juozu Statkevičiumi, tačiau šis savaitgalį išplatino laišką, kad pasitraukia iš projekto.

J.Statkevičius laiške teigė, kad „projektas visiškai neteko gražios pirminės prasmės, nes visiškai pasikeitė jo apimtis, o idėja sunyko“. Dizaineris tvirtino, kad vietoje planuotų 150 tūkst. kostiumų jų skaičius sumažėjo iki 25 tūkst. vienetų, tad ne visi vaikai gautų kostiumus ir neaišku, kokiais kriterijais remiantis jie būtų išdalinti.

„Tikrai nebijau juodo darbo ir didžiulės atsakomybės, tačiau, pasikeitus šio projekto esmei ir terminams, turiu jo atsisakyti“, – sakė J.Statkevičius, taip pat pridūręs, kad nuo gruodžio 23-iosios iki šiandien projektas nepajudėjo iš pradinio taško.

R.Karbauskis antradienį neatsakė į klausimus dėl J.Statkevičiaus sprendimo nutraukti bedradarbiavimą, tuo pačiu tvirtino, kad tapo neįmanoma projektui pritraukti rėmėjų lėšų.

„Šiandien įkalbinti žmones ateiti į fondą, į fondo valdybą ar paremti praktiškai reiškia sulaukti patikrinimo, tiesiog spaudimas yra nežmoniškas, todėl, kad aš pasiūliau. Jei būtų pasiūlę konservatoriai, tokiu atveju būtų rankom plojama ir sakoma, kad tai šaunus projektas“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA