K. Pūko apkalta: aiškėja dar negirdėti faktai | Kas vyksta Kaune

K. Pūko apkalta: aiškėja dar negirdėti faktai

BNS 2017/04/04 17:06
Archyvas / DELFI nuotr.

Parlamentaro Kęstučio Pūko apkaltos komisijai antradienį liudijęs asmuo patvirtino buvęs verčiamas atiduoti dalį savo Seimo nario padėjėjo atlyginimo, žeminamas, įžeidinėjamas, sako komisijos pirmininkė Dovilė Šakalienė. Tuo metu pats K.Pūkas tokius kaltinimus neigia.

Buvusį ar buvusią Seimo nario K.Pūko darbuotoją komisija išklausė neskelbtame posėdyje, taip siekiant išsaugoti liudytojo anonimiškumą. Pasak D.Šakalienės, nei žmogaus tapatybė, nei lytis nebus atskleidžiama, tačiau liudijęs asmuo sutiko, kad žiniasklaidai būtų atskleistos detalės iš darbo su K.Pūku.

„Mes gavome informaciją iš žmogaus, liudytojo, apie Seimo nario K.Pūko atliktus veiksmus. Žmogus buvo pasirengęs liudyti, todėl mes labai operatyviai sukvietėme posėdį, išklausėme liudijimą, išgirdome detalių, kurias liudijęs asmuo, nors mes jo asmens duomenų neatskleisime, leido kalbant su žiniasklaida iliustruoti pavyzdžiais, kokius pažeminimus ir įžeidinėjimus patyrė“, – BNS sakė komisijos vadovė.

„Vienas iš parodymų, kad buvo įdarbintas žmogus pusantro etato, bet reikalauta pusę etato atiduoti į rankas kitam asmeniui, kuris teisiškai negalėjo būti įdarbintas, nes neatitinka Seimo nario padėjėjui keliamų kvalifikacinių reikalavimų. Nepaisant to, reikalauta, nesudarius darbo sutarties su kitu asmeniu, jauna, patrauklia mergina, kuri neturi aukštojo išsilavinimo, atiduoti dalį savo atlyginimo“, – pasakojo D.Šakalienė.

Komisijos vadovė pažymėjo, kad liudijęs asmuo „pasirašė pasižadėjimą dėl melagingų ar neteisingų duomenų teikimo, tad pilnai atsako už savo žodžius“. Už melagingą liudijimą ir klaidingų duomenų pateikimą specialiajai komisijai taikoma baudžiamoji atsakomybė.

„Šitas žmogus nepatyrė seksualinio priekabiavimo, bet jis buvo žeminamas, įžeidinėjamas, vadinamas necenzūriniais žodžiais ir kurstomas neteisėtam finansiniam veiksmui, dalį savo atlyginimo išgryninus atiduoti kitam asmeniui, su kuriuo nebūtų sudaryta sutartis, nes neatitinka kvalifikacinių reikalavimų“, – liudijimą apibendrino komisijos vadovė.

K.Pūkas BNS sakė, kad kaltinimai nepagrįsti.

„Kas čia per nesąmonė. Pirmą kartą girdžiu. Nežinau, nebuvo tokio atvejo“, – teigė parlamentaras.

Apkalta K.Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Apkaltos komisija savo išvadą Seimui turi pateikti iki gegužės 1 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA