„Pavasario alėja“ tradiciškai pritraukė šimtus mažųjų margintojų | Kas vyksta Kaune

„Pavasario alėja“ tradiciškai pritraukė šimtus mažųjų margintojų

Organizatorių nuotr.

Šiemet jau šeštą kartą kauniečiai bei jų atžalos yra kviečiami Šv. Velykas pasitikti drauge su šventine margučių paroda „Pavasario alėja”. Tai tradicija tapęs renginys, kurio metu pasiraitoję rankoves, pasitelkę fantaziją ir sukvietę į pagalbą tėvelius bei auklėtojas visi mažieji kauniečiai dekoruoja didžiulius velykinius margučius.

Balandžio 3 d. visi margučiai bus eksponuojami specialioje parodoje prekybos centre „MOLAS“. Šventinė paroda lankytojams bus atvira beveik iki pat didžiojo šv. Velykų sekmadienio, t. y. balandžio 13 d. Visą šį laikotarpį vyksta internetinis balsavimas, kurio metu visi kauniečiai yra kviečiami balsuoti už labiausiai jiems patikusį margutį.

Balsuoti galima socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Vieningas Kaunas“ . Daugiausiai simpatijų („LIKE“ paspaudimų) surinkusio velykinio darbelio mažieji „margintojai“ bus apdovanoti gausiais organizatorių prizais.

Skaičiuojama, jog šiais metais mažieji kauniečiai „Pavasario alėjai“ sukūrė daugiau kaip 150 margučių, prie idėjos įgyvendinimo prisidėjo beveik 100 Kauno miesto darželių-lopšelių bei pradinių mokyklų, o kiaušinius marginusiųjų amžius apima nuo pačių mažiausių 2 metų vaikų iki pat 10 m. berniukų bei mergaičių.

„Dabar, kai oras lauke jau pamažu skelbia apie sugrįžtantį pavasarį, ši velykinių margučių paroda savo spalvomis ir įvairiausiomis kūrybinėmis idėjomis kiekvieną praeivį priverčia dar plačiau nusišypsoti. Džiaugiamės, jog paroda su metais ne mažėja, o tik gausėja! Tai mus skatina nesustoti ir toliau kviesti kauniečius kurti“, − mintimis apie „Pavasario alėją“ dalinosi visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ direktorius Andrius Palionis.

Prieš šešerius metus šios pavasariškos šventės iniciatorė ir globėja buvo šviesios atminties Irena Matijošaitienė, tad dabar renginio organizavimą ir toliau kasmet tęsia kiti visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA