„Kino pavasaris“: išskirtiniai susitikimai su kino kūrėjais Kaune | Kas vyksta Kaune

„Kino pavasaris“: išskirtiniai susitikimai su kino kūrėjais Kaune

Organizatorių nuotr.

22-asis festivalis „Kino pavasaris“ jau spėjo įsibėgėti, siūlydamas žiūrovams ne tik kruopščiai atrinktas kino juostas, bet ir išskirtinius susitikimus su jų kūrėjais. Praėjusią savaitę kino mylėtojai Kaune jau turėjo galimybę susitikti su filmo „Šeimyniškas gyvenimas “ režisieriumi Cristianu Jimenezu, dokumentinės juostos „Atsiprašymas“ kūrėja Tiffany Hsiung ir dokumentinės animacijos kūrėja Anne Magnussen.

Vakar įvykęs susitikimas:

Filmo „Žmogus, kuris mokėjo 75 kalbas“ peržiūra ir susitikimas su kūrybine grupe

Balandžio 3 d. buvo pristatyta kino juosta „Žmogus, kuris mokėjo 75 kalbas“ bei įvyko susitikimas su filmo kūrybine grupe, kuriame dalyvavo režisierė ir scenarijaus autorė Anne Magnussen, prodiuserė Živilė Gallego ir aktorius Justas Valinskas.

„Žmogus, kuris mokėjo 75 kalbas“ – tai animacinė dokumentika, pasakojanti istoriją apie nepaprastą neturtingo kunigo sūnų – Jurgį Julių Justą Zauerveiną Girėną ir jo gyvenimo meilę Princesę Elizabetą, vėliau tapusią Rumunijos karaliene. Tuo pačiu, tai istorija apie nepakartojamą, sudėtingą asmenybę, jos humanistines vertybes, kurios liko nesuprastos to meto visuomenei. Pasakojimas ir pagrindinio veikėjo personažas sukurtas remiantis Zauerveino laiškais ir kitais rašytiniais šaltiniais. Filmas sieja klasikinės pasakos ir dokumentikos realizmą, plėsdamas dokumentinio kino ribas.

Šiandienos susitikimas su „Paskutinė šeimos“ aktoriumi Dawidu Ogrodniku kino teatre „Forum Cinemas“

Balandžio 4 d. kauniečiai turės galimybę išvysti lenkų režisieriaus Jan P. Matuszynski sukurtą biografinę dramą „Paskutinė šeima“ bei susitikti su filmo aktoriumi Dawidu Ogrodniku.

Kino juosta pasakoja istoriją apie lenkų dailininką Zdzisław Beksińskį, kurio siurrealistiniai postapokaliptiniai darbai trikdo ne vieną. Beksińskis – aštraus humoro mėgėjas, paniškai bijantis vorų. Tuo pačiu, Beksińskis – švelnus ir jautrus žmogus, norintis visa ko geriausio savo šeimai. Jo sūnus Tomasz – radijo didžėjus ir vertėjas, neurotiška asmenybė, linkusi į savižudybę. Žmona Zofia – pasišventusi katalikė, kuri bando laikyti visus keturis namo kampus ir suartinti šeimą. Tai neeilinis šeimos portretas, lydimas tapybos, pastangų apsaugoti sūnų nuo pačio savęs ir karčios patirties. Tikrais faktais paremta kino juosta jau spėjo laimėti net devynis apdovanojimus ir gauti penkias nominacijas. Netradicinis šeimos portretas buvo įvertintas Čikagos, Lokarno, Trumsės ir kituose kino festivaliuose.

Dawidas Ogrodnikas – naujosios lenkų kartos aktorius, gimęs Vongrovece, Lenkijoje. Nuo 2010 metų aktorius jau spėjo nusifilmuoti daugiau nei 10 kino juostų. Už vaidmenį filme „Paskutinė šeima“ D. Ogrodnikas buvo nominuotas Lenkijos kino meno akademijos apdovanojimuose geriausio antro plano aktoriaus kategorijoje.
Filmo peržiūra ir susitikimas su aktoriumi Dawidu Ogrodniku vyks balandžio 4 d. 18.00 val. „Forum Cinemas“ kino teatre.

Susitikimas su „Moteris ir ledynas“ režisieriumi Audriumi Stoniu kino teatre „Romuva“

Šiandien, balandžio 4 d., 18 val., taip pat įvyks ir žymaus lietuvių režisieriaus Audriaus Stonio premjera „Moteris ir ledynas“. Filmas apie Tian Šanio kalnuose, 3 500 metrų aukštyje, jau trisdešimt metų gyvenančią Lietuvos mokslininkę Aušrą Revutaitę. Dar nuo sovietmečio veikiančioje Glaciologijos stotyje Tiuksiu ledyne atsiskyrusi nuo civilizacijos ji tyrinėja klimato pokyčius.
Pasaulinė „Moteris ir ledynas“ premjera įvyko Amsterdamo tarptautiniame kino festivalyje IDFA, filmas toliau keliauja po festivalius, bet režisieriaus žodžiais „didžiausias jaudulys ir svarba yra parodyti filmą Lietuvoje savo publikai“. Dokumentiką filmavo operatorius Audrius Kemežys, montavo Mirjam Jegorov, muziką kūrė Robert Jürjendal ir prodiusavo Radvilė Šumilė.

Festivalis „Kino pavasaris“ Kaune vyks iki balandžio 6 d. „Forum Cinemas“ ir „Romuvos“ kino teatruose. Visos festivalio naujienos ir pilna filmų programa: http://kinopavasaris.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA