Akcija sulaukė milžiniškos sėkmės: nemokamų laikrodukų nebeliko per pusvalandį | Kas vyksta Kaune

Akcija sulaukė milžiniškos sėkmės: nemokamų laikrodukų nebeliko per pusvalandį

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ inicijuota ir VŠĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ ir Kauno apskrities policijos palaikoma akcija sulaukė neregėtos sėkmės, kuomet kauniečiai buvo pakviesti atsiimti nemokamų laikrodukų, kuriuos naudodami, galės jaustis ramūs, kad jų automobilis nebus užfiksuotas pažeidžiantis kelių eismo taisykles.

Sekmadienio rytą, 11 val., Karmelitų bažnyčios aikštelėje, Karaliaus Mindaugo prospekte, Kaune vykdyta akcija, kurios metu išdalinti specialūs laikrodukai, skirti vairuotojams atvykus į riboto stovėjimo vietą pažymėti atvykimo laiką, ir taip laikytis nustatytos eismo tvarkos. Užfiksuotas milžiniškas kauniečių susidomėjimas naujove – laikrodukai išdalinti per neįtikėtinai trumpą laiką – vairuotojai juos išgraibstė per pusvalandį.

Specialius laikrodukus dalinti patikėta policijos pareigūnams bei Všį „Automobilių stovėjimo aikštelės“ atstovams.

„Viskas vyko puikiai. Sulaukta didelio žmonių susidomėjimo. Šie laikrodukai – naujovė Lietuvoje, todėl išties normalu, jog atsirado ir tokių, kurie nežinojo, kaip jais naudotis. Tad mums teko atlikti ir švietėjišką funkciją“, – komentavo Darius Razmislevičius, Všį „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriaus pavaduotojas.

Pasak organizatorių, žmonėms suteikta visa reikiama informacija apie laikrodukus, parodyta, kaip atrodo ženklas, žymintis riboto stovėjimo laiko vietą. Taip pat paaiškinta, kaip nustatyti laikroduką, ir, kad to nepadarius grės nuobaudos.

„Daugelis vairuotojų nežinojo šių taisyklių, nors Kaune yra per šimtą stovėjimo ribotą laiką vietą žyminčių ženklų, ne visiems teko juos pastebėti. Laikrodukus išdalinome per pusvalandį, nors akciją vykdyti planavome iki keleto valandų, tačiau laikrodukų nebeliko kur kas greičiau nei tikėjomės“, – teigė D. Razmislevičius.

Atsirado ir tokių, kuriuos atsiuntė šeimos nariai, pamatę tiesioginę transliaciją per portalo „Kas vyksta Kaune“ feisbuko paskyrą.

„Duokite ir man. O kam jis skirtas?“, – paėmęs nemokamą laikroduką klausė draugės atsiųstas vaikinas. Dar vienas pagyvenusio amžiaus vyriškis, akcijos pradžią uždelsus kelioms minutėms priekaištavo, kad verčia žmones laukti, tačiau iš akcijos išėjo nešinas net trim laikrodukais. Pasiteiravus, kam jam tiek daug, jis atsakė, kad pasiėmė ne tik sau, bet ir dar dviem dukrom.

Sekmadienio rytą vairuotojams išdalinta maždaug 300 vienetų laikrodukų. Tie, kurie nesuspėjo sudalyvauti akcijoje, yra galimybė įsigyti laikrodukus Všį „Automobilių stovėjimo aikštelės“ kasoje, Puodžių g. 24. Pardavimo kaina – 1 euras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA