Precedento neturintis kauniečio užmojis: miesto centre įkūrė fermą? | Kas vyksta Kaune

Precedento neturintis kauniečio užmojis: miesto centre įkūrė fermą?

R. Tenio nuotr.

Išvysti tokio vaizdo Kaune tikriausiai dar nėra tekę nė vienam. Šiandien, Savanorių prospekte, šaligatviais vaikštinėja kaimiškos vištos ir triušiai. Sklinda kalbos, kad tai ne atsitiktinumas, o įgyvendintas kauniečio verslininko projektas: miesto centre įkurti vištų ir triušių fermą, kurią pamatyti gali visi, ir būtent šiandien „naujieji gyventojai“ susipažįsta su miestu.

Į neeilinio įvykio vietą Savanorių prospekte, nuvykę portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai negalėjo patikėti savomis akimis – greta juodos spalvos pastato, pažymėto numeriu 286, vaikštinėja ir lesinėja kaimiškos vištos, bėgioja triušiai. Dėmesį patraukė ir vidinis minėto pastato kiemas, apjuostas aukšta, juoda, neperregima tvora. Iškart už jos – atskira erdvė, kurioje pabertas šienas, pašarai. Apžiūrėję vietovę, pasibeldėme į juodo pastato, kuriam priklauso šis kiemas, duris. Mus pasitiko pats savininkas, Karolis Lukoševičius, kuris paklaustas apie vištidžių įkūrimą Kaune, netrukus paaiškino: „Tikros kaimiškos vištos ir triušiai miesto centro gatvėmis šiandien vaikšto neatsitiktinai, tačiau fermos tikrai neketiname steigti”, – nusijuokė jis.

Tai – mini kaimiškas kampelis ir pramoga vaikams naujosios jo užkandinės „Pilna burna” atidarymo proga. „Vištas ir triušius įkurdinsime specialiai jiems įrengtoje vietoje, vidiniame kieme. Vaikai ir kiti lankytojai galės jomis pasidžiaugti, pamaitinti ar tiesiog pasižiūrėti. Vakare gyvūnai saugiai parvyks namo į kaimą”, – teigė vyras.

Netradicinis verslas

Įkurti naująją užkandinę netradiciniu pavadinimu „Pilna burna” Kaune nusprendęs K. Lukoševičius, žada stebinti čia užsukusius svečius vadinamaisiais „gatvės maisto“ kultūros patiekalais, kuriems esą būtina speciali paruošimo technika. „Viena iš paslapčių, kuria vadovaujasi užkandinės „Pilna burna” darbuotojai – mėsos paruošimo ir kepimo procesas, trunkantis net dešimt valandų”, – prasitarė Karolis.

„Gardo” miesto centre atsiradimo istorija

Pasak Karolio, aukšta vidinio užkandinės „Pilna burna” tvora, iš pažiūros primenanti gardą, atsirado čia visiškai atsitiktinai. „Vykdydami įrengimo darbus, pradėjome kelti buvusios žemos tvoros kraštus aukštyn ir netrukus ji tapo tokia, jog pralenkė žmogaus ūgį. Išvydę galutinį darbų rezultatą, nusikvatojome ir tarėme – vaizdas prilygsta gardui. Tačiau šis sprendimas yra tarsi nuoroda į tai, jog pas mus užsukę lankytojai galės mėgautis privatumu. Ši erdvė leis tai pajusti. Pakrikštysime vidinį kiemelį „gardo” vardu, o šiandieninis atributas – vištos ir triušiai bus to liudininkai, – šypteli užkandinės savininkas.

Jo teigimu, vidiniame pastato kieme ateityje šiltuoju metų laiku planuojama įrengti vaizdo projektorių, kuriame bus galima stebėti sporto varžybas bei leisti laisvalaikį pasineriant į įvairius smagius užsiėmimus ne tik pavieniams asmenims, bet ir šeimoms su vaikais.

Receptus kūrė šefas iš Didžiosios Britanijos

„Patiekalų, kuriuos lankytojai ras mūsų užkandinės valgiaraščio sąraše, receptus aptarėme su profesionaliu virtuvės šefu iš Didžiosios Britanijos. Mums itin svarbi patiekiamo maisto kokybė. Nors „Pilna burna“ – greito maisto užkandinė, tačiau tai – ne visai tiesa. Kaip minėjau anksčiau, mėsa, iš kurios ruošiami mūsų patiekalai, marinuojama ir kepama naktį net dešimt valandų. Tad procesas, kol valgis patiekiamas klientui, išties ilgas“, – sako K. Lukoševičius.

Pasak vyro, ši mėsa yra marinuojama aluje, kepama 110 laipsnių temperatūroje ir drėkinama. Kol po dešimties valandų – šviežiai iškepta ryte patenka į patiekalus ir pamalonina klientų gomurius nepamirštamo skonio potyriais.

Išskirtiniai pasiūlymai lankytojams

„Pilna burna“ savininkas prasitaria, kad lankytojams naujojoje užkandinėje siūloma paragauti keturių rūšių submarinų: su plėšyta mėsa, vegetarišką – su „Mozzarella“ sūrio lazdelėmis bei daržovėmis, taip pat standartinį – su kumpiu ir dešra bei užsienyje itin pamėgtą submariną su mėsos kukuliais.

Taip pat šefas labai rekomenduoja paragauti ypatingą plėšytos kiaulienos mėsainį, patiekiamą su šviežia namine bandele bei gruzdintomis bulvytėmis, ar paragauti rūkytų šonkaulių, kur mėsytė tiesiog pati lupasi nuo kauliukų, pagardintų salotomis bei traškiomis bulvytėmis.

„Ateities planuose turime viziją – vasaros savaitgaliais kiaulienos šonkaulius rūkinti ir kepti vidiniame užkandinės kiemelyje. Žmonės galės stebėti jų rūkinimo ir kepimo procesą, kuriam vadovaus šios srities profesionalas. Šonkaulių padažai – unikalūs, kurti specialiai mūsų užkandinei pasitelkiant patyrusio virtuvės šefo žinias. Žvelgiant Kaune esančių maitinimo įstaigų mastu, panašaus skonio pagardų man nėra tekę ragauti“, – tikina „Pilna burna“ savininkas K. Lukoševičius.

Naująją užkandinę Kaune šeštadienį atidaręs kaunietis džiaugiasi galėdamas prisidėti prie užsienyje itin paplitusios ir gyventojų pamėgtos „gatvės maisto“ kultūros populiarinimo Lietuvoje. Pasak K. Lukoševičiaus, užsisakę į „Pilną burną“ lankytojai galės maistą išsinešti į namus arba mėgautis jo skoniu leisdami laiką jaukioje vidinio kiemelio teritorijoje.

Greito maisto užkandinė „Pilna burna“ įsikūrusi Savanorių prospekte 286, Kaune.

Daugiau informacijos ieškokite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA