Buvusi švietimo ir mokslo ministrė gavo darbo vietą mokymo centre, kuriam parūpino patalpas | Kas vyksta Kaune

Buvusi švietimo ir mokslo ministrė gavo darbo vietą mokymo centre, kuriam parūpino patalpas

BNS 2017/04/01 19:30
Archyvo nuotr.

Buvusi švietimo ir mokslo ministrė „darbietė“ Audronė Pitrėnienė eidama pareigas buvo dosni Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centrui, jame dabar ir įsidarbino. Naujoji ministerijos vadovybė centre šiuo metu atlieka auditą.

Viename iš paskutinių buvusios premjero Algirdo Butkevičiaus vadovautos Vyriausybės posėdžių šiam centrui A.Pitrėnienės siūlymu skirtos patalpos Palangoje. Sprendimas priimtas pernai lapkričio 16 dieną, A.Pitrėnienė tuo metu ėjo laikinosios švietimo ir mokslo ministrės pareigas.

Beveik 1 tūkst. kvadratinių metrų ploto valstybei priklausančias patalpas kurorto Žemaičių gatvėje centras panaudai gavo dešimčiai metų. Iki šiol centras Palangoje naudojosi patalpomis Gedimino gatvėje.

Ministerija pernai rudenį rengtuose dokumentuose aiškino, kad centras veiklą Palangoje vykdo nuo 2001 metų, per skyriaus gyvavimo laikotarpį parengta 300 kurorto srities specialistų. Pasak ministerijos, augantis turizmas yra pagrindas plėsti skyriaus veiklą patenkinant specialistų poreikį Palangos mieste ir kituose Lietuvos kurortuose: vykdyti profesinio mokymo programas grožio, sveikatos, verslo ir socialinės gerovės kryptyse.

A.Pitrėnienė šiame centre įsidarbino sektoriaus vadove.

„Tai labai menkas menkas vadovas“, – BNS sakė buvusi ministrė.

Ji atsisakė plačiau kalbėti su žiniasklaida.

„Aš dabar jau esu nebe politikas ir jau kalbėti nebenoriu su žurnalistais. Esu privatus asmuo, kas buvo, pražuvo, dabar esu tiesiog Lietuvos Respublikos pilietė Audronė Pitrėnienė“, – teigė naują darbą susiradusi buvusi ministrė.

Kaune įsikūręs Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras taip pat turi padalinius Neringoje (Nidoje ir Pervalkoje), Juknaičiuose, Aukštadvaryje.

Centras siekia ir Vilniuje pradėti teikti grožio krypties profesinio mokymo paslaugas. Tačiau Europos Sąjungos (ES) lėšų sektorinio praktinio mokymo centrui sostinėje, Didžiojoje gatvėje, prašiusi įstaiga jų dar nėra gavusi.

Naujos švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės vadovaujama Švietimo ir mokslo ministerija pastarąjį projektą peržiūri.

„Kol kas profesinėms mokykloms nėra skirta naujo periodo ES lėšų. Šios mokyklos projektas taip pat sustabdytas ir bus peržiūrėtas siejant finansavimą su tinklo pertvarka ir mokymo programų atitiktimi darbo rinkos poreikiams. Reikia įvertinti būtinybę steigti naujus filialus ten, kur jau veikia panašias programas siūlanti įstaiga“, – BNS nurodė ministerija, ji įgyvendina šio centro savininko teises ir pareigas.

Registrų duomenimis, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro dalininkai yra ne tik valstybė, bet ir bendrovė „Ortopedijos klinika“ bei Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincija.

Švietimo ir mokslo ministerija šiuo metu centre atlieka auditą.

„Dėl turto skyrimo peržiūrėsime ir įvertinsime. Šiuo metu centre ministerija atlieka auditą (…). Siekiant veiklos kokybės ir skaidrumo dabar tobulinama ir švietimo įstaigų vadovų vertinimo tvarka“, – teigė J.Petrauskienė. Jos komentarą BNS perdavė ministerija.

Su centro direktore Laimute Anužiene BNS susisiekti nepavyko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA