Sekmadienį Kaune – masinis daiktų žymėjimas | Kas vyksta Kaune

Sekmadienį Kaune – masinis daiktų žymėjimas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pareigūnai rūpinasi ne tik žmonių, bet ir daiktų saugumu, ir kviečia sudalyvauti pavasariniame daiktų žymėjime.

Branginamų daiktų vagystė – nemalonus, tačiau beveik kasdien pasitaikantis reiškinys Kaune. Ne paslaptis, jog kartais atgauti pavogtą turtą būna itin sudėtinga, todėl pareigūnai primena ne pirmus metus taikomą papildomą turto saugumo padidinimo būdą – daiktų žymėjimą.

„Daiktai žymimi, siekiant sumažinti vagysčių ir išaiškinti kuo daugiau vertingų daiktų vagysčių“, – teigia pavasarinį žymėjimą organizuojantys Kauno apskrities bendruomenės pareigūnai. „Pareigūnai, sulaikę įtariamąjį vagyste ir pas jį radę svetimų daiktų, pagal numerius gali išsiaiškinti, kam jie priklauso.“

Pasak organizatorių, daikto žymėjimas ne tik padeda atrasti pavogto daikto savininką, bet ir yra įrodymas teisme.

Galima žymėti visus brangius daiktus

Portalas „Kas vyksta Kaune“ drauge su Kauno bendruomenės pareigūnais primena, jog žymėti galima visus vertingesnius daiktus – mobilius telefonus, kompiuterius, dviračius ir pan. Žymėjimo metu daiktai įvedami į specialią duomenų sistemą, o žymėjimo nuo daikto pašalinti negalima.

Pavasarinis daiktų žymėjimas vyks sekmadienį, balandžio 2 dieną, 10-14 valandą, Nepriklausomybės aikštėje.

Norintiems pažymėti atsineštus daiktus su savimi taip pat reikėtų turėti asmens dokumentą bei daikto įsigijimo dokumentus (jeigu daiktas yra pirktas trijų metų laikotarpyje). „Jei nėra galimybės atvykti, žmonės gali parašyti Kauno bendruomenės pareigūnams feisbuke ar kreiptis į bendruomenės pareigūnus pagal savo gyvenamą vietą“, – teigė akcijos organizatoriai.

Ypatingas dėmesys – keliaujantiems

Vis dėlto ypatingas dėmesys akcijos metu bus skiriamas dviračiams ir jų žymėjimui. Akcijos organizatoriai teigia, jog tokį sprendimą lėmė į miestą sugrįžęs pavasaris.

„Prasidedantis antrasis pavasario mėnuo ir šiltėjantys orai vis daugiau eismo dalyvių skatins keliauti. Kasmet populiaria keliavimo priemone tampa dviratis. Tačiau ir jis nėra apsaugotas nuo vagystės“, – pasakojo Kauno bendruomenės pareigūnai.

„Todėl Kauno įgulos kapelionatas kartu su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnais organizuoja dviračių priemonių eismo saugumo akciją. Šv. Mišiose bus meldžiamasi už visus keliaujančius, prisiminsime žuvusius, po bendros maldos bus laiminamos dviratės transporto priemonės, o policijos pareigūnai Nepriklausomybės aikštėje šalia Įgulos bažnyčios žymės dviračius“, – teigė jie.

Dviračių ir kitų brangių daiktų žymėjimo akcijos laikas – priderintas prie mišių laiko, tai yra, daiktai bus žymimi po jų. 10 valandą ryto vyks šv. mišios vaikams ir jaunimui, 12 valandą – šv. mišios už bendruomenę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA