„Kino pavasaris“ skelbia lietuvių filmų premjeras Kaune | Kas vyksta Kaune

„Kino pavasaris“ skelbia lietuvių filmų premjeras Kaune

Organizatorių nuotr.

Šių metų 22-ojo „Kino pavasario“ žiūrovai išvys ne tik geriausius ir visame pasaulyje pripažintus filmus, bet ir turės galimybę pamatyti naujausius lietuvių režisierių darbus. „Kino pavasario“ ir lietuviško kino gerbėjai Kaune galės sudalyvauti renginyje „Lietuvių filmų premjeros“ ir patys pirmieji įvertinti net šešias naujausias trumpo metro lietuviškas juostas.

[galerija kiek=”4″]

Londone studijas baigusios režisierės Elvinos Nevardauskaitės ir Davido Heinemanno dokumentika „Atmink, iš molio esi“ („Remember, thou Art Clay“) buvo filmuota seniausioje Lietuvos plytų gamykloje. Nykstanti gamykla ir sizifiškas darbas joje filme primena apie mūsų pačių mirtingumą. „Kai pirmą kartą aplankėme gamyklą, supratau, kad tai viena įspūdingiausių mano matytų vietų, kurioje gyvena praeities vaiduokliai“, – sakė režisierius D. Heinemannas.

Režisieriaus ir žurnalisto Karolio Kaupino režisuotas filmas „Budėjimas“ („Watchkeeping“) nukelia į tvankų vasaros vakarą. Čia, prie ligoninės, juokauja daktarai. Pro langą į palatą sklinda triukšmas. Apriboti ligoninės kasdienybės tėvas ir sūnus stengiasi palengvinti paskutines mamos valandas. Jie imasi visko, kad tik netektų pripažinti, jog nieko nebeįmanoma padaryti.

Gediminio Šiauliaus režisuota juosta „Kaukai“ („Running Lights“) pasakoja trumpą istoriją apie niekada nenutrūkstantį gyvybės pradžios ir pabaigos stebuklą. Magiškoje ir mistiškoje animacinėje juostoje nagrinėjama mirties tema. Tragiška kiškio žūtis tampa nepaprastu jį radusių ir smėlio dėžėje palaidojusių vaikų išgyvenimu. Jo gyvybė baigiasi ištirpdama aplinkoje ir įsikūnydama į naujai užgimstančius augalus ir sutvėrimus. Tai liūdna, tačiau šviesi pasaka vaikams, skatinanti pamąstyti, kas yra mirtis.

„Motinos diena“ („The Mother‘s Day“) – tai režisierės Kamilės Milašiūtės režisuota juosta, kurioje šešiolikmetis Nerka tradiciškai su draugais vagia gėles, kad galėtų pasveikinti mamas. Tačiau šiais metais Nerka savo mamos dar nematė. Ji dingo, netekusi teisių į vaiko priežiūrą. Tikėdamas, jog mama nekalta, Nerka pasiryžta ją surasti.

Lietuvos reklamos kūrėjo, verslininko ir režisieriaus Tomo Ramanausko animacinė juosta „Po mirties, prieš pragarą“ („After Death, Before Hell“) pasakoja istoriją apie viltį praradusį banditą, kuris sėdi prie laužo ir mąsto apie gyvenimo pabaigą. Netikėtai pasirodęs indėnas išpranašauja jam ateitį – bandito laukia neįtikėtinas, kupinas nuotykių gyvenimas. Tik išgirdęs savo lemtį banditas yra nušaunamas, tačiau pranašystė išsipildo – prasideda pažadėtas gyvenimas… po mirties.

„Troškimas, kad pavyktų“ („A Desire for a Things to Work“) – tai režisierės Gerdos Paliušytės sukurtas filmas – esė, perteikiantis vienos nakties kelionę po Amsterdamą, miestą, garsėjantį nebrangiomis pramogomis. Tuščiame mieste bastosi neidentifikuotas, ne žmogiškos prigimties slampinėtojas. Jis tyrinėja miesto architektūrą, primenančią jos primetamus troškimus ir prisirišimą, kuris įtraukia mus visus. Kelionė, kurią lydi sekso paslaugas telefonu teikiančių operatorių balsai, dedikuojama mūsų libido ir užslėptoms fantazijoms.

Renginys „Lietuviškų filmų premjeros“ Kaune įvyks jau šį penktadienį kovo 31 d. 20.45 val. kino teatre „Romuva“. Visas festivalio naujienas ir pilną programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA