Nuo balandžio 1-osios didinamas maksimalus greitis | Kas vyksta Kaune

Nuo balandžio 1-osios didinamas maksimalus greitis

delfi.lt 2017/03/31 09:57
Asociatyvi / K.Fedirkos nuotr.

Nuo šeštadienio, balandžio pirmosios, keičiasi leidžiamas važiavimo greitis automagistralėse ir greitkeliuose, be to galima eksploatuoti vasarines padangas. Nuo balandžio 10-osios draudžiamos dygliuotos žieminės padangos.

Važiuosime greičiau

Lengvaisiais automobiliais, motociklais ir triračiais nuo balandžio 1 iki spalio 31 dienos automagistralėse leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 130 kilometrų per valandą greičiu, greitkeliuose – ne didesniu kaip 120 kilometrų per valandą greičiu. Lapkričio-kovo mėnesiais važiavimo greitis ribojamas labiau.

Be to kelių eismo dalyviams privalu žinoti, jog, kad visus metus gyvenvietėse visoms transporto priemonėms leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 50 km/val., žvyrkeliuose – ne didesniu kaip 70 km/val., paprastuose užmiesčio keliuose – ne didesniu kaip 90 km/val. greičiu, jeigu kelių eismo ženklai nenurodo kitaip.

Vairuotojas ir keleiviai, važiuodami transporto priemone su įrengtais saugos diržais, privalo juos prisisegti. Važiuodami mopedu, motociklu, triračiu, visų rūšių keturračiais, vairuotojas ir keleiviai privalo naudoti motociklininkų apsaugas (motociklininkų šalmus, akių apsaugos nuo sužeidimo priemones).

Galima keisti padangas

Nuo balandžio pirmosios jau galima eksploatuoti automobilius su vasarinėmis padangomis. Nuo balandžio 10 iki spalio 31 dienos draudžiama eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis. Vairuotojai, kurie važinės dygliuotomis padangomis po balandžio 9 dienos rizikuoja netekti techninės apžiūros kortelės.

Motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis draudžiama eksploatuoti iki kovo 31 dienos, tad penktadienį padangų keisti vasarinėmis dar negalima.

Taip pat verta atminti, kad už ne vietoje išmestą padangą gali tekti atlyginti daugiau kaip 140 eurų aplinkai padarytą žalą.

Nemokamai priimti senas padangas privalo visi padangų platintojai, tarp jų ir prekybos centrai, kuriuose jos perkamos. Šiuo atveju atiduodamos padangos turi būti skirtos tam pačiam transporto priemonės tipui, o atiduodamų padangų skaičius atitikti perkamų padangų skaičių.

Be papildomo mokesčio senos padangos priimamos ir jas keičiant autoservisuose. Čia nemokamai priimamos visos transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto metu susidariusios atliekos.

Fiziniai asmenys gali senas padangas atvežti ir nemokamai palikti didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse. Paprastai šios aikštelės nemokamai priima iki penkių padangų.

Juridiniams asmenims rekomenduojama kreiptis į padangų atliekas tvarkančią įmonę ir jas atiduoti pagal padangų atliekų perdirbimo ir panaudojimo sutartį.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA