Kaune sulaikytam nusikalstamos grupuotės vadeivai iš D. Britanijos gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos | Kas vyksta Kaune

Kaune sulaikytam nusikalstamos grupuotės vadeivai iš D. Britanijos gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos

FNTT nuotr.

Penktadienį Kauno apylinkės teisme teisėjas Audrius Meilutis komentavo kovo 28 d. suimto D. Britanijos piliečio James Robert Mulvey (40 m.) bylą. Informuota, kad teismas tenkino prokuroro pareiškimą ir skyrė kardomąjį suėmimą trims mėnesiams.

[galerija kiek=””]

Užsiėmė narkotikų importavimu

„Savo šalyje J. R. Mulvey įtariamas didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimu ir kontrabanda. Už tokią nusikalstamą veiką jo šalyje baudžiamasis įstatymas net numato laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos” , – sakė A. Meilutis.

FNTT duomenimis, J. Mulvey, kaip įtariama, vadovauja organizuotai nusikalstamai grupuotei, kuri importuoja didelius kokaino kiekius į Angliją ir Velsą. Jis taip pat įtariamas valstybės biudžeto apgaudinėjimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir pinigų plovimu, įtariama, kad žala siekia apie 3 mln. svarų sterlingų.

Teisėjas informavo, kad įtariamasis suimtas Jungtinės Karalystės Birmingemo magistrato teismo išduoto Europos arešto orderio pagrindu, įtariant jį nusikaltimais D. Britanijoje. Dėl asmens išdavimo D. Britanijai pagal Europos arešto orderį spręs Vilniaus apygardos teismas.

A. Meilutis atskleidė, kad įtariamajam Europos arešto orderis išduotas kovo mėnesį, į tai reaguojant jis sulaikytas.

Sulaikė Petrašiūnuose

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) informavo, kad organizuotos kriminalinės grupuotės vadeiva, įtariamas prekyba narkotikais, mokesčių grobstymu, pinigų plovimu „Aro“ pareigūnų buvo sulaikytas Kaune, Petrašiūnuose, kovo 28 d., apsistojęs draugės bute, sulaikant pas jį rastas šaunamasis ginklas, kelios neperšaunamos liemenės.

Vykdant teisinės pagalbos prašymą, kovo pabaigoje buvo atliktos kratos trijuose butuose Kaune, taip pat dviejuose automobiliuose, kurie stovėjo prie įtariamojo gyvenamosios vietos. Viename iš butų rastas neturint leidimo laikomas šaunamasis ginklas – pistoletas „Glock“ su dėtuve, kurioje buvo 14 šovinių, taip pat daugybė kitų šovinių.

FNTT atskleidė, kad įtariamasis kurį laiką buvo stebimas, o likus trims dienoms iki sulaikymo pakeitė gyvenamąją vietą. Sulaikymo dieną D. Britanijoje areštuoti dar 5 asmenys. Įtariamieji siejami su nusikalstama grupe ir grobstytais mokesčiais, pinigų plovimu.

Teisėjo A. Meilučio duomenimis, nusikaltimus įtariamasis vykdė D. Britanijoje, veikdamas organizuotoje bendrininkų grupėje. „Apie jo ryšius su bendrininkais Lietuvoje – duomenų nėra“, – penktadienį komentavo teisėjas.

Nuolat lankėsi Lietuvoje 

Dalis organizuotos grupės narių, kaip parodė tyrimas, nuolat lankėsi Lietuvoje, palaikė ryšius su keliais Lietuvos piliečiais. FNTT Kauno apygardos valdyba išsiaiškino, kad J.R. Mulvey Lietuvoje valdo nekilnojamąjį turtą, registruotą Lietuvos pilietės vardu. Taip pat kelias bendroves, kurių formali vadovė yra minėta Lietuvos pilietė.

„J.R. Mulvey teismo posėdžio metu patvirtino, kad jis vadovauja kelioms įmonėms Lietuvoje, taip pat čia turi nekilnojamojo turto, tačiau duomenų, kad tas turtas ar įmonės būtų valdomos jo vardu – duomenų nėra“, – teigė teisėjas A. Meilutis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA