V. Armanavičius: „Būsime tie stumbrai, kurie niekam nenusileidžia” | Kas vyksta Kaune

V. Armanavičius: „Būsime tie stumbrai, kurie niekam nenusileidžia”

Organizatorių nuotr.

Jau ketvirtadienio vakarą 18 val. Kauno Nacionalinės futbolo akademijos aikštėje „Stumbro“ futbolininkai sužais antras namų rungtynes ir sieks iškovoti pirmąją pergalę. Varžovas – šalies čempioną „Žalgirį“ išvykoje nukovęs „Utenis“. 

Po dviejų savaičių pertraukos A lygoje, per kurią žaidė Lietuvos nacionalinė ir U-21 rinktinės, į šalies stadionus sugrįžta kovos vietiniame fronte. Turas prasidėjo Vilniaus „Žalgirio” pergale 1:0 prieš „Trakus”, o ketvirtajame ture „Stumbro” laukia „Utenio” barjeras savų žiūrovų akivaizdoje.

Kauniečiai sezoną pradėjo klampiai – po apylygės kovos nusileido „Trakams” ir „Sūduvai” bei stipriai nudegė Klaipėdoje. Nepaisant to, komandos vyriausiasis treneris Mariano Barreto įsitikinęs, jog šį vakarą viskas bus kitaip.

„Pertrauką išnaudojome produktyviai ir neabejoju, jog žaisime tikrai geriau negu tai darėme Klaipėdoje. Mums jau galės padėti puolėjas Nasro Boucharebas ir tai sustiprins žaidimą atakoje. Varžovą gerbiame, jie įveikė „Žalgirį” ir tai daug ką pasako, tačiau mus tenkins tik trys taškai”, – su fcstumbras.lt mintimis dalijosi portugalas.

Į Lietuvos U-21 rinktinę per šią pertrauką buvo pakviesti net šeši futbolininkai, tuo tarpu Levanas Matčarašvilis gynė Gruzijos U-21 garbę. Jis, visai kaip Danielis Romanovskis, per du draugiškus mačus atliko du rezultatyvius perdavimus, o Gruzija kartą įveikė Islandiją 3:1 bei kartą sužaidė lygiosiomis 4:4.

Ne ką prasčiau sekėsi ir D. Romanovskiui, kuris savo perdavimais apkartino tiek Latvijos rinktinės (3:0), tiek ir baltarusių gyvenimą (1:2). Beje, dvikovoje su latviais įvarčiu pasižymėjo Donatas Konikas. Patikimai žaidė ir Aldas Korsakas bei Dominykas Barauskas.

Tiesa, Lietuvos jaunimas su latviais žaidė dar antradienį, tad vos viena diena atsistatymui – nepakankamas laiko tarpas. Kaip šią dilemą spręs M. Barreto sužinosime jau šį vakarą.

Rinktinės stovykloje susirgęs Klaidas Janonis trečiadienį jau treniravosi kartu su pagrindine „Stumbro” komanda, tačiau antradienio treniruotę stebėjo iš šalies, o rinktinės stovyklą paliko anksčiau laiko.

„Sezono starte tvarkaraštis mums buvo labai sudėtingas, tačiau esame pozityviai nusiteikę ir šį vakarą stengsimės būti tie stumbrai, kurie niekam nenusileidžia ir kurių visi privalo bijoti. Norime tik pergalės ir nors bus labai sunku, sieksime tik jos”, – kovingai nusiteikęs buvo Vilius Armanavičius.

„Utenis” šį sezoną pradėjo įspūdinga pergale 1:0 svečiuose prieš „Žalgirį”. Tada vienintelio įvarčio autoriumi tapo Edvinas Baniulis, kuris pertraukos metu buvo daugelio „Stumbro” žaidėjų komandos draugas U-21 rinktinėje. Paskutinėje dvikovoje „Utenis” namuose sužaidė taikiai 1:1 su „Jonava”.

Ar pavyks „Stumbrui” pasiekti pirmąją pergalę A lygoje? Visi atsakymai jau šiandien 18 val. Kauno Nacionalinės futbolo akademijos stadione (prie Ledo arenos). Įėjimas nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA