Parolimpinio komiteto prezidentu išrinktas M. Bilius | Kas vyksta Kaune

Parolimpinio komiteto prezidentu išrinktas M. Bilius

delfi.lt 2017/03/30 09:39
Delfi.lt nuotr.

Rio de Žaneiro parolimpinis čempionas Mindaugas Bilius išrinktas naujuoju Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) prezidentu. 35-erių lengvaatletis iš Šiaulių kovą dėl posto laimėjo dar prieš oficialius rinkimus, kadangi jo konkurentai paskutinę akimirką persigalvojo ir atsiėmė savo kandidatūras.

Trečiadienį rinkiminė LPOK konferencija virto formalumu: M. Bilius buvo vienintelis pretendentas į prezidentus.

Ligšiolinis LPOK generalinis sekretorius Gintaras Zavadckis ir viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ vadovas Mantas Paulauskas, planavę mesti iššūkį M. Biliui, iš rinkimų pasitraukė.

Tuo metu du dešimtmečius (su pertrauka) šias pareigas ėjęs buvęs Seimo narys Vytautas Kvietkauskas eilinės kadencijos nebesiekė.

LPOK generaliniu sekretoriumi išrinktas M. Biliaus pasiūlytas Paulius Kalvelis.

Prieš LPOK rinkimus parolimpinis čempionas viešai sukritikavo ligšiolinius komiteto vadovus, apkaltinęs juos neįgaliųjų sporto stagnacija.

Tai, kad bus vienintelis kandidatas, M. Bilius teigė išgirdęs tik rinkimų išvakarėse.

„Truputį gaila, kad nebuvo daugiau konkurentų. Bet iš aklųjų bei neįgaliųjų federacijų atėjusi banga atnešė naujoves, naujus tikslus ir svajones. Tikriausiai kiti kandidatai suvokė, kad palaikymo čia neturės“, – spėliojo naujasis prezidentas.

M. Paulauskas konferencijoje nė nepasirodė, o G. Zavadckis DELFI teigė pakeitęs nuomonę dėl „žaidimų po kilimu“.

„Nusprendžiau, kad čia vyksta kažkokie nesuprantami žaidimai po kilimu, betvarkė, kurioje kapstytis beviltiška. Atėjo visiškai nauji žmonės, kurių programos nė negirdėjau – visur tik „aš, aš“. Labai sunku vertinti, kai kandidatas nepasako absoliučiai nieko konkretaus“, – M. Biliui įgėlė buvęs LPOK generalinis sekretorius.

Tuo metu rinkimų nugalėtojas teigė jau kitą dieną ketinantis kreiptis į Seimo narius dėl parlamente šiuo metu svarstomos naujos Kūno kultūros ir sporto įstatymo redakcijos.

„Turime nustoti rūšiuoti žmones. Kalbu ir apie rentas, ir apie stipendijas, ir apie premijas. Turime suvokti, kad visi esame lygūs“, – vienodų išmokų sveikiesiems ir neįgaliesiems sportininkams reikalavo M. Bilius.

Parolimpinis čempionas taip pat teigė trauktis iš varžybų kol kas neskubėsiantis.

„Noro dalyvauti turiu, bet matysime, kaip bus su darbais. Ketinu daryti viską, ką pažadėjau kandidatuodamas į prezidentus. Jeigu nebeliks laiko sportuoti, teks atsisveikinti su lengvąja atletika. Bet dar norėčiau dalyvauti varžybose, net ir dabar mano forma yra nebloga. Nemanau, kad yra blogai, jei prezidentas vienu metu yra ir sportininkas. Dėl to aš tik geriau suvokiu, ko reikia parolimpiečiams, ką daryti, kad jų treniruočių ir pasiruošimo sąlygos būtų geresnės“, – dėstė M. Bilius.

Primename, kad 2009 metais M. Bilius pateko į automobilio avariją, per kurią susilaužė 27 kaulus, į jo smegenis buvo išsiliejęs kraujas. Pabudęs iš kelias savaites trukusios komos jis kelerius metus gydėsi žaizdas, o nuo 2011-ųjų ėmė dalyvauti tarptautinėse neįgaliųjų lengvosios atletikos varžybose.

Į viršūnę tvirtai sudėtas Rimanto Plungės auklėtinis įkopė praėjusiais metais, kuomet Rio de Žaneire pelnė disko metimo rungties sidabrą ir tapo parolimpiniu čempionu rutulio stūmimo sektoriuje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA