Rotušės aikštėje kauniečiai gali išvysti dar nematytą reginį | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje kauniečiai gali išvysti dar nematytą reginį

R. Tenio nuotr.

Jau trečiadienio vakarą paaiškės, ar Kaunas taps „Europos kultūros sostine 2022”. Šia proga nuo trečiadienio ryto Rotušės aikštėje dėlioti didžiuliai balionai, tai pasaulinį pripažinimą pelniusio menininko Tado Černiausko specialiai šiai progai kurta instaliacija „Black Balloons“ (juodi balionai).

„Viskas, ką sukuriu, prasideda nuo smalsumo, todėl mano kūrybos procesas primena žaidimą. Taip nutiko ir su „Black Balloons“ projektu. Ilgą laiką mąsčiau, kad būtų įdomu atlikti eksperimentą su balionais. Rezultatas mane pribloškė. Viskas buvo taip parasta ir, tuo pat metu, taip magiška. Galima tik įsivaizduoti, kaip skulptūra, pagaminta iš aštuoniolikos 3 metrų aukščio helio dujomis pripildytų balionų, reaguoja į paprasčiausią vėją“, – anksčiau sakė T. Černiauskas.

Instaliacija Kaune stovės iki ketvirtadienio vidurdienio. Deja, dėl oro sąlygų, planuoto antro aukšto nebus, tačiau kūrinys vis tiek atrodo įspūdingai. Visą eksponavimo laiką šis meno kūrinys yra saugomas. Po to instaliacija keliaus į Veneciją, Niujorką, Vankuverį ir Taipėjų.

Vakare kauniečių lauks koncertas, 18 val. Kauno Rotušės aikštėje dainuos „Golden Parazyth“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir būgnų virtuozas Gintas Gascevičius. Beje, koncerto metu Gintas Gascevičius kvies visus kartu siekti ir naujo muzikinio rekordo. Prisidėti galės kiekvienas šventės dalyvis, su savimi atsinešęs savo būgnus, lazdeles ar kitus muzikos instrumentus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA