Paaiškės, ar Kaunas taps 2022-ųjų Europos kultūros sostine | Kas vyksta Kaune

Paaiškės, ar Kaunas taps 2022-ųjų Europos kultūros sostine

R. Tenio nuotr.

Trečiadienio vakarą paaiškės, kuris miestas – Kaunas ar Klaipėda – taps 2022 metų Europos kultūros sostine. Rezultatų paskelbimą kauniečiai kviečiami žiūrėti Rotušės aikštėje, 18 val., ten pasitiks Tadao Cern intstaliacija „Black Balloons“, garso takelį kurs grupės „Golden Parazyth”, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys” ir būgnų virtuozas Gintas Gascevičius („BIX“).

Europos kultūros sostinės 2022 atrankos konkurso nugalėtojas bus iškilmingai paskelbtas Kultūros ministerijoje.

Pirmadienį ir antradienį atrankos komisijos nariai lankosi Klaipėdoje ir Kaune, kur vertina jų pasirengimą.

Kaunas konkurse prisistato kaip šiuolaikinė sostinė, kuris susijęs su miesto tarpukarine laikinosios sostinės tapatybe. Klaipėda, kuri paraišką teikia drauge su Palanga ir Neringa, save pateikia kaip besikeičiantį miestą, nepaklūstantį įprastinėms istorijos, identiteto, geografijos koordinatėms.

Šie miestai dalyvavo antrajame atrankos etape, į kurį buvo atrinkti iš šešių konkurse dalyvavusių savivaldybių: Anykščių, Jonavos, Kauno, Klaipėdos, Plungės ir Rokiškio.

Kaunas trečiadienį Europos kultūros sostinės paskelbimo proga organizuoja šventę, kurios metu vyks koncertas, bus galima pamatyti meninę instaliaciją bei bus tiesiogiai transliuojamas miesto-nugalėtojo paskelbimas.

Europos kultūros sostinės vardas kasmet suteikiamas ne daugiau kaip vienam miestui kiekvienoje iš dviejų valstybių narių. 2022 metais dvi valstybės narės, kurių miestams suteikiama teisė gauti Europos kultūros sostinės vardą, yra Lietuva ir Liuksemburgas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA