E. Anupraitis neigia žudęs artimuosius Gaižėnų kaime | Kas vyksta Kaune

E. Anupraitis neigia žudęs artimuosius Gaižėnų kaime

delfi.lt 2017/03/29 15:26
DELFI nuotr.

Keturguba žmogžudyste įtariamas Egidijus Anupraitis pirmos apklausos metu nepripažino, kad nužudė savo giminaičius. Tai trečiadienį patvirtino valstybės skirtas įtariamojo advokatas. Vyras, anot advokato, teigia, įvykio metu buvęs namuose, tačiau nepamena, kad būtų žudęs.

Valstybės skirto advokato Valterio Aleknos teigimu, E. Anupraičio būsena šiuo metu yra prasta. Įtariamasis apklausos metu teigia buvęs namuose, tačiau apie keturių žmonių nužudymą nieko pasakyti negali.

„Žmogus, matosi, kad savyje netveria, susijaudinęs, pasimetęs. Jis normaliai bendrauja, bet matosi, kad yra suvargęs ir pasimetęs. Matosi, kad jį slegia visi šie įvykiai. Jis davė parodymus. Jis kaltės nepripažįsta, sako, kad buvo tuo metu toje gyvenamojoje patalpoje, ten kur gyvena tėvai. Apie nusikaltimą jis nekalba. Jis nepripažįsta, kad nušovė savo giminaičius“ , – Kauno apylinkės teisme sakė V. Alekna.

Prokurorė Auksė Lipkevičienė prašo skirti maksimalią kardomąją priemonę, tačiau advokato manymu, suėmimo laikas turėtų būti trumpesnis.

„E. Anupraitis nesakė, ar planavo kažkur vykti. Šiandien sprendžiama tik dėl kardomosios priemonės skyrimo. Aš prašiau trumpinti laikotarpį, nes nėra pagrindo skirti maksimalaus. Jis kaltę neigia. Jis slėptis neketina, jo būsena yra prasta. Šiandien jis tepasakė, kad neprieštarauja, kad jam būtų skirta kardomoji priemonė“ , – sakė V. Alekna.

Prokurorė A. Lipkevičienė Kauno apylinkės teisme atskeidė, kad remiantis šiuo metu turimais duomenimis, nužudyta šeima prieš nusikaltimą miegojo. Prokurorė teigia, kad įtariamasis mandagiai ir rišliai atsakinėja į užduodamus klausimas, tačiau apie nusikaltimą kalba miglotai.

„Kol kas jis nėra linkęs pasakoti, kad nutiko. Galiu pasakyti tiek, kad bendradarbiauti jis nenusiteikęs. Jis kalba, tačiau visiškai ne apie tuos dalykus, kurie mums reikalingi“, – DELFI trečiadienį teigė prokurorė Auksė Lipkevičienė.

Iškart po kraupių žudynių kilo abejonių dėl įtariamojo psichikos būklės. E. Anupraitį apklaususi prokurorė teigė, pirmas įspūdis toks, kad vyras suvokė, ką daro.

„Žinoma, sunku spręsti apie jo būklę. Tai padarys ekspertai. Tačiau aš esu mačiusi kur kas blogesnės būklės žmonių“, – kalbėjo A. Lipkevičienė.

Prokurorės teigimu, jokių emocijų apklausos metu įtariamasis nerodė.

DELFI primena, kad pakaunėje pirmadienio vakarą rastas kraupus radinys – Gaižėnų kaime rasti net keturių žmonių lavonai su šautinėmis žaizdomis.

Įtarimų šešėlis krito ant vieno iš nužudytųjų sūnaus. Manoma, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas šeštadienio vakarą.

Kone pusšimtis pareigūnų šukavo kaimo apylinkes ieškodami įtariamojo. Antradienį E. Anupraitis sulaikytas Marijampolėje. Iki šiol pareigūnams jis nebuvo žinomas – kaunietis nė karto neteistas ir psichinėmis problemomis nesiskundė, dirbo apsaugininku.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA