Kauno poliklinikų reorganizacijai – miesto tarybos pritarimas | Kas vyksta Kaune

Kauno poliklinikų reorganizacijai – miesto tarybos pritarimas

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Kauno medikų bendruomenės ir Savivaldybės atstovų pastangos gaivinti bei efektyvinti miesto poliklinikų veiklą sulaukė politikų palaikymo. Kauno miesto tarybos posėdyje pritarta reorganizuoti Kauno poliklinikas apjungiant jas į vieną bendrą viešąją įstaigą Kauno miesto polikliniką.

Beveik pusmetį poliklinikų veiklą analizavusi jungtinė darbo grupė priėjo išvados, kad optimaliausias būdas užtikrinti skaidresnį poliklinikų valdymą, didesnius atlyginimus medikų personalui ir kokybiškas bei prieinamas paslaugas pacientams – įstaigų administracinio aparato mažinimas ir nemedicininių paslaugų atsisakymas. Esą poliklinikos turi orientuotis į pagrindinę funkciją – gydymą, o ne rūpintis brangiai kainuojančiais ūkio darbais.

Išsamią studiją parengę darbo grupės nariai įsitikinę, kad atsisakius daugumos su medicina nesusijusių veiklų – ūkio darbų, informacinių technologijų ir turto, finansų bei personalo valdymo funkcijų – galima sutaupyti iki milijono eurų per metus. Tai leistų didinti atlyginimus medicininiam personalui ir tobulinti paslaugas pacientams, sykiu keliant miesto poliklinikų konkurencingumą prieš privačias pirminės sveikatos priežiūros įstaigas.

Nuspręsta, kad tarp visų galimų alternatyvų geriausias sprendimas reformai įgyvendinti – poliklinikų apjungimas į vieną juridinį vienetą.

„Šis klausimas svarstytas įvairiapusiškai, diskutuota su Sveikatos apsaugos ministerija, organizuoti susitikimai su pačiais poliklinikų vadovais, bendrauta ir su trijų poliklinikų darbuotojais. Kitų dviejų įstaigų kolektyvams naujoves pristatysime artimiausiu metu“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Asta Garmienė.

Didžioji dauguma antradienį posėdžiavusių Kauno miesto tarybos narių sutiko su siūlymu Kauno Centro, Kalniečių, Šančių ir Šilainių poliklinikas prijungti prie Dainavos poliklinikos, o pastarosios pavadinimą pakeisti į VšĮ Kauno miesto poliklinika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA