Kauno rajone – dar 15 ugniagesių savanorių | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone – dar 15 ugniagesių savanorių

Kauno rajone apmokyta dar 15 savanorių ugniagesių. Čekiškės komanda pasipildys 9, Lapių – 3, Vilkijos – 2, Garliavos – 1 savanoriu.

Pasidalinti patirtimi atvyko Punsko savanorių ugniagesių draugijos pirmininkas Jonas Vaičiulis ir penki Punsko savivaldybės ugniagesiai savanoriai.

,,Labai džiaugiuosi, kad turime galimybę bendradarbiauti. Kartu sustiprinsime ugniagesių savanorių pajėgas ir nuveiksime daug gražių darbų“, – kalbėjo J. Vaičiulis.

Naujasis ugniagesys savanoris Skirmantas Laužikas iš Garliavos džiaugėsi, kad pagaliau išsipildys jo gyvenimo svajonė. ,,Kai dar buvau vaikas, išgirdus gaisrinės automobilio garsą, norėdavosi bėgti paskui ir padėti gaisrą gesinti“, – kalbėjo S. Laužikas.

Baigusiesiems 30-ties valandų kursus ir sėkmingai išlaikiusiems testą bei profesinio parengimo ir fizinio parengimo normatyvus bus įteikti pažymėjimai, savanorio ugniagesio atpažinimo ženklai ir naujieji nariai pradės savo veiklą Kauno rajono ugniagesių komandose.

Pirmieji savanorių ugniagesių mokymai Kauno rajone buvo organizuoti 2016 metų pradžioje. Juose dalyvavo 23 savanoriai ugniagesiai, kurie jau gesina gaisrus Ežerėlyje, Kulautuvoje, Poderiškių apylinkėse, Čekiškėje.

Ugniagesiai parengti panaudojus projekto pagal programą Intereg V-A Lietuva-Lenkija Europos regioninio plėtros fondo lėšas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA