Savo šeimą šaltakraujiškai išžudęs vyras į aukas iš kovinio ginklo paleido 21 šūvį | Kas vyksta Kaune

Savo šeimą šaltakraujiškai išžudęs vyras į aukas iš kovinio ginklo paleido 21 šūvį

R. Tenio nuotr.

Nuo pirmadienio vakaro ieškomas Egidijus Anupraitis (26 m.), kaip įtariama, įvykdęs nusikalstamą veiką ir Gaižėnų kaime, Kauno rajone, nužudęs keturis asmenis, šiandien (kovo 28 d.) buvo sulaikytas Marijampolės mieste, netoli autobusų stoties.

Surengtoje spaudos konferencijoje policijos pareigūnai teigė, jog sulaikymas įvyko 11:10 val. įtariamajam nežinant. Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Dariaus Pliavgos, pasipriešinti pareigūnams vyras nespėjo, turėjo kovinį ginklą, kurį, kaip pavyko išsiaiškinti, esą kovo mėnesį įsigijo legaliai.

Kauno apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas tęsia tyrimą dėl nužudymo. Pareigūnai prasitarė, kad nužudymas klasifikuojamas kaip tyčinis.

Įvykio vietoje pirmadienio vakarą rasti keturi žmonės be gyvybės ženklų – įtariamojo tėvas, mama, dėdė, senelė bei sunkai sužalotas senelis. Jo kūne (kojoje) taip pat šautinės žaizdos. Pastarasis šiuo metu sunkiai bendrauja bei yra gydomas Kauno klinikose. Pasak pareigūnų, senolio gyvybei pavojus negresia.

Nustatyta, jog įvykio vietoje, Gaižėnų kaime, į aukas buvo paleistas 21 šūvis. Pasak pareigūnų, įtariamasis taikėsi į gyvybiškai svarbias vietas. Manoma, jog taip elgtasi ne atsitiktinai, veikiausiai, tikslas buvo nužudyti asmenis.

Kyla abejonių dėl įtariamojo psichologinės ir psichiatrinės būklės. Jai nustatyti, pasak Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro Dariaus Valkavičiaus, specialistai atliks kompleksinius tyrimus. Teigiama, jog, kaip manoma, nusikalstamą veiką galėjęs įvykdyti vyras, šiandien bus apklaustas. Esą taip pat bus ieškoma motyvo, kodėl šeimai artimas žmogus galėjo taip negailestingai pasielgti savo artimųjų atžvilgiu.

Spėjama, jog nelaimingas įvykis Gaižėnų kaime galėjo būti įvykdytas šeštadienio vakarą. Pasak pareigūnų, įtariamojo pradėta ieškoti, kai nepavykus susisiekti su šeima, jos į Gaižėnų kaimą aplankyti atvyko ir artimuosius be gyvybės ženklų rado giminaitė.

Prokurorai ir policija stengiasi atkurti įvykio aplinkybes: manomų nužudymų eiliškumą ir kitas svarbias detales. Pasak pareigūnų, įvykio vietoje rastas kitas seifas, kuriame buvo laikomas nužudymais įtariamojo vyro tėvo šaunamasis ginklas. Jis esą nebuvo liestas.

Policijos pareigūnų duomenimis, į namą, kur buvo įvykdytos kraupios žmogžudystės, niekada anksčiau nebuvo kviesta policija. Įtariamasis E. Anupraitis į pareigūnų akiratį taip pat nebuvo papuolęs. Trečiadienį bus priimtas sprendimas dėl įtariamojo suėmimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA