Įtariamasis šeimos nužudymu dar nerastas, paskelbta tarptautinė paieška | Kas vyksta Kaune

Įtariamasis šeimos nužudymu dar nerastas, paskelbta tarptautinė paieška

BNS 2017/03/28 08:06
Kauno apskrities VPK nuotr.

Šeimos narių nužudymu įtariamas Kauno rajono gyventojas iki šiol nerastas, BNS antradienio rytą sakė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

„Kol kas nerastas“, – BNS sakė policijos vadovas.

Gausios policijos pajėgos tęsia intensyvią įtariamojo Egidijaus Anupraičio paiešką.

Kaip BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė, užsienio teisėsauga apie ieškomą įtariamąjį informuota pirmadienį vakare.

„Yra informuoti užsienio partneriai ir labai skubiai atliekamos visos formaliosios procedūros“, – sakė ji.

26 metų vyras Kauno rajone Gaižėnų kaime įtariamas nužudęs savo šeimos narius – mamą, tėtį, senelę ir tėvo brolį. Dar vienas senolis – įtarimojo prosenelis rastas sužeistas su šautine žaizda kojoje.

Kaip BNS sakė Kauno klinikų atstovė Eglė Audickaitė, sužeistas vyras yra gydomas ligoninėje, jis sąmoningas, tačiau daugiau informacijos apie savo būklę teikti nesutinka.

Kaip skelbta pirmadienio vakarą, teismo medicinos ekspertams įvykio vietoje nustačius, kad keturi vienos šeimos asmenys Kauno rajone buvo nužudyti anksčiau nei pirmadienį, policija plečia paiešką į kitus šalies rajonus.

Įtariamasis dirba vienoje iš saugos tarnybų. Apžiūrėjus namus, kuriuose įvyko tragedija, viename užrakintame seife rasti du ginklai, kitas seifas rastas atidarytas ir tuščias.

Patikrinus namus nustatyta, kad seifas, kuris priklauso įtariamajam, buvo atidarytas, iš jo paimtas legaliai laikytas ginklas. Todėl policija mano, kad įtariamasis gali būti ginkluotas ir pavojingas.

Įtariamasis anksčiau nebuvo teistas ir nebuvo baustas administracine tvarka, BNS pranešė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Kauno rajone, Gaižėnų kaime pirmadienio pavakarę rasti keturių žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis, pranešė Policijos departamentas. Kūnus aptiko atvykusi nužudytųjų giminaitė.

Policijos duomenimis, 17:45 val. rasti keturių žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis: vyro (gimusio 1967 metais), jo žmonos (g. 1968 metais), mamos (g. 1942 metais) ir brolio (g. 1979 metais). Įvykio vietoje taip pat rastas sužalotas įtariamojo prosenelis – jis ištiktas šoko išvežtas į ligoninę. Senoliui sužalota koja, pavojus gyvybei negresia.

Paskelbė tarptautinę paiešką

Informuojama, kad paskelbta tarptautinė savo artimųjų nužudymu Kauno rajone įtariamojo paieška, BNS antradienį sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, tarptautinė paieška buvo paskelbta pirmadienio vakare. 26 metų vyras Kauno rajone Gaižėnų kaime įtariamas nužudęs savo šeimos narius – mamą, tėtį, senelę ir tėvo brolį. Dar vienas senolis – įtariamojo prosenelis rastas sužeistas su šautine žaizda kojoje.

Kaip skelbta pirmadienio vakarą, teismo medicinos ekspertams įvykio vietoje nustačius, kad keturi vienos šeimos asmenys Kauno rajone buvo nužudyti anksčiau nei pirmadienį, policija plečia paiešką į kitus šalies rajonus.

Policijos departamentas kovo 28 d. rytą informavo, kad po visą naktį vykusio intensyvaus darbo, šiandien policijos pareigūnai toliau tęs paieškos veiksmus netoli įvykio vietos, aktyvią paiešką išplečiant visoje Ringaudų seniūnijoje. Paieškai pasitelktos gausios policijos pajėgos, bus pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis, Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai.

Kaip pranešė Viešojo saugumo tarnyba, ji paieškai siunčia 50 ginkluotų pareigūnų.

Kels sraigtasparnį

Antradienį Kauno rajone plečiama įtariamojo paieška, bus keliamas sraigtasparnis, pranešė Policijos departamentas.

Galimo įtariamojo požymiai: 26 metų, maždaug 180 centimetrų ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, gali dėvėti tamsią juodą trumpą striukę, juodas kelnes.

Turinčius bet kokios informacijos apie šį įvykį, mačiusius įtartiną asmenį Gaižėnų kaime ar jo apylinkėse, policija prašo kuo skubiau informuoti pareigūnus bendruoju pagalbos tel. 112.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad, pastebėjus įtartiną asmenį, jokiu būdu nebandyti jo sulaikyti, nes tai gali būti pavojinga, o kuo skubiau pranešti policijai.

Premjeras: nusikaltimas Kauno rajone – itin žiaurus ir pagal būdą, ir pagal mastą

Nusikaltimas Kauno rajone Gaižėnų kaime, kur rasti iššaudyti keturi šeimos nariai ir vienas sužeistas, yra itin žiaurus ir pagal būdą, ir pagal mastą, sako premjeras Saulius Skvernelis, anksčiau pats vadovavęs policijai.

Anot jo, apsaugoti visuomenę nuo visų nusikalstamų veikų – neįmanoma. „Nusikaltimas itin žiaurus ir pagal būdą ir pagal mastą, neeilinis. (…) Dabar svarbiausia surasti įtariamąjį asmenį. Deja, tenka pasakyti faktą, kad nuo visų nusikalstamų veikų apsaugoti visuomenę neįmanoma. Juo labiau, kad mes nežinome šio žiauraus nusikaltimo motyvų, jeigu taip pasielgė žmogus su savo artimaisiais“, – LRT radijui antradienį sakė premjeras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA