Paaiškėjo, kur laikytas keturių artimųjų nužudymu įtariamo E. Anupraičio kovinis ginklas | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kur laikytas keturių artimųjų nužudymu įtariamo E. Anupraičio kovinis ginklas

delfi.lt 2017/03/28 17:17
DELFI nuotr.

Keturių artimų žmonių nužudymu įtariamas jaunas vyras, panašu, kad buvo susiruošęs į kelionę, galbūt, net planavo sprukti į užsienį. Po sulaikymo pareigūnai atskleidė, koks ginklas priklauso įtariamajam.

[galerija kiek=”12″]

Marijampolės policijos pareigūnai praneša, kad operatyviai sulaikė įtariamą žudiką kovo 27 d. 17.45 val. gautas pranešimas, kad Kauno r. Gaižėnų kaime rasti keturių žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis: vyro (gimusio 1967 m.), jo žmonos (gimusios 1968 m.), jo mamos (gimusios 1942 m.), jo brolio (gimusio 1979 m.). Įvykio vietoje rastas sužalotas senelis (gimęs 1936 m.), vyras ištiktas šoko, išvežtas į ligoninę.

Įvykio vietoje dirbo policijos pareigūnai, buvo apžiūrima įvykio vieta, apylinkės, pareigūnai viešosios informacijos priemonėse išplatino informaciją apie galimą įtariamąjį (nužudytojo g. 1967 m.) sūnų Egidijų Anupraitį (gimusį 1990 m.) ir paprašė gyventojų pagalbos – turinčius bet kokios informacijos apie šį įvykį, mačiusius šį asmenį – kuo skubiau informuoti policijos pareigūnus ir jokiu būdu nebandyti jo sulaikyti, nes tai gali būti pavojinga.

Įtariamasis E. Anupraitis anksčiau neteistas ir nebaustas administracine tvarka. Jis dirbo vienoje iš saugos tarnybų. Namuose, viename seife, buvo saugomi du legaliai laikyti nužudytojo (g. 1967 m.) ginklai, leidimą ginklui ir asmeninį ginklą turėjo ir įtariamasis.

Paieškai pasitelktos gausios policijos pajėgos, paskelbta tarptautinė įtariamojo paieška, pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis, Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai.

Apie 11.10 prie Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – apskr. VPK) Kelių policijos skyriaus 2 būrio vyriausiųjų patrulių Dovydo Venckausko ir Vilijos Luckutės, patruliuojančių Marijampolėje Stoties gatvėje, priėjo apie 40 metų vyriškis, kuris pasakė, kad Stoties gatvėje (netoli autobusų stoties), požeminėje dalyje pastebėjo asmenį, panašų į ieškomą E. Anupraitį.

Marijampolės apskr. VPK Kelių policijos skyriaus vyriausieji patruliai skubiai reagavo į gautą informaciją ir, apie 11.15 val., Marijampolėje, Stoties – Gedimino g. žiedinėje sankryžoje, pamatė stovintį vyrą, panašų į ieškomą įtariamą žudiką, apgalvojo taktinius veiksmus ir priėję iš už nugaros, operatyviai jį sulaikė, taip atimdami bet kokią galimybę jam pasipriešinti.

Įtariamasis su savimi turėjo kelioninį lagaminą, kuriame pareigūnai rado ginklą „Iž Makarov“, kuriam laikyti leidimą turėjo, bei dvi dėtuves su šoviniais.

Jis sulaikytas, ikiteisminis tyrimas pradėtas Kauno apskr. VPK, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA