Europos kultūros sostinės ekspertai lankysis Kaune | Kas vyksta Kaune

Europos kultūros sostinės ekspertai lankysis Kaune

BNS 2017/03/27 08:29
kaunas.lt nuotr.

Šią savaitę paaiškės, Kaunas ar Klaipėda taps 2022–ųjų Europos kultūros sostine – miestas nugalėtojas bus paskelbtas trečiadienį Kultūros ministerijoje vyksiančiame galutinės atrankos komisijos posėdyje.

Pirmadienį ir antradienį abiejuose miestuose lankysis Europos kultūros sostinės atrankos ekspertų grupė, Europos Komisijos ir Kultūros ministerijos atstovai. Jie vietoje vertins miestų pasirengimą tapti 2022 metų Europos kultūros sostine bei susipažins su bendruomenės įtraukties į šį projektą lygiu.

Jei paprastai miestai skuba pristatyti visas naujas idėjas bei planuojamus renginius, ruošdamiesi Europos kultūros sostinės konkursui nei Kauno, nei Klaipėdos atstovai daug pasakoti apie projekto detales linkę nebuvo, taip siekdami apsaugoti savo idėjas nuo konkurento. Dėl šios priežasties abu miestai iki paskutinės dienos delsė pateikti savo antrojo etapo paraiškas, stengdamiesi kuo ilgiau paslaptyje išlaikyti detales, kurios ir nulems, kuris miestas bus pripažintas laimėtoju.

Klaipėda savo paraišką paskelbė po jos pateikimo vasario 28 dieną. Tuo metu Kaunas paraiškos dar neviešina ir žada, kad ji taps prieinama po kovo 29-osios.

Aktyvi konkurencija tarp miestų vyko ir po paraiškos pateikimo vasario pabaigoje, tiek Kaunui, tiek Klaipėdai ieškant būdų kuo įdomiau savo miestus pristatyti atrankos komisijai ir palikti jai kuo gilesnį įspūdį.

Miestų pastangas atkreipti į save dėmesį buvo galima išvysti ir viešumoje: vykstančius žmones iš Vilniaus Kauno ir Klaipėdos kryptimi pasitikdavo Klaipėdos plakatas, skelbiantis, kad šis miestas rengiasi tapti Europos kultūros sostine. Kaunas savo ruožtu paskelbė apie šventę ir nemokamą koncertą, kurį rengia mieste finalo proga. Nors šventės šūkiu pabrėžiama, kad Europos kultūros sostinė yra laimėjimas visai Lietuvai, miesto atstovai neslepia besitikintys, kad miestas turės progą švęsti pergalę.

Jau daugiau kaip 30 metų vykstantis Europos kultūros sostinės projektas organizuojamas Europos Komisijos, siekiant atskleisti Europos kultūrinę įvairovę. Miestams šis konkursas suteikia progą tapti geriau žinomiems tarptautiniu lygiu, atgaivinti miestų kultūrinį gyvenimę ir pagerinti miestų įvaizdį jų gyventojų akyse.

2009 metais Europos kultūros sostine buvo Vilnius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA