Miškininkai kviečia sutikti parskrendančius paukščius | Kas vyksta Kaune

Miškininkai kviečia sutikti parskrendančius paukščius

AM nuotr.

Šiandien, kovo 27 dieną, miškų urėdijos kviečia šalies gyventojus į visuotinę paukščių sutikimo šventę „Paukščiai grįžta namo 2017“.

Kasmet miškų urėdijų darbuotojai su vaikais ir jaunaisiais miško bičiuliais sumeistrauja ir iškelia girininkijose, bendruomenių susibūrimo vietose šimtus naujų inkilėlių, išvalo senuosius, pakeičia sutrūnijusius paukščių namus.

Jaunosios kartos kūrybingumui ugdyti akcijos koordinatoriai šiemet pasiūlė susirungti kuriant floristinius paveikslus. Akcijai baigiantis kovo 31-ąją gyvybės užtaisas bus suteiktas memorialui iš medžių „Žalgiris-600“ Nemenčinės miškų urėdijos Arvydų girininkijoje.

Gamtos mylėtojai į pamiškes ir parkus su inkilais traukia nuo 1923 metų, kuriais garsus Lietuvos gamtininkas prof. Tadas Ivanauskas surengė pirmąją visuotinę Paukščių dieną – inkilų kėlimo šventę. Pagerbdama 90 metų išlikusią tradiciją Generalinė miškų urėdija 2013 metų kovo 18 d. visus šalies gyventojus pakvietė dalyvauti visuomeninėje akcijoje „Devyniasdešimt paukščių pavasarių“ ir iškelti savo inkilą. Akcija įvyko visoje Lietuvoje ir jau nuo 2014 m. ne tik miškų urėdijose, bet ir bendruomenėse, savivaldybėse įsitvirtino pavadinimu „Paukščiai grįžta namo“.

Išsamesnės informacijos apie Kauno miškų urėdijoje vykdomą akciją „Paukščiai grįžta namo 2017“ teirautis čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA