Rekonstruota Laisvės alėjos dalis jau prieinama kauniečiams | Kas vyksta Kaune

Rekonstruota Laisvės alėjos dalis jau prieinama kauniečiams

R. Tenio nuotr.

Dar prieš savaitgalį portalo „Kas vyksta Kaune” fotografas užfiksavo džiugius Laisvės alėjos pokyčius vykdant renovaciją – naudojimui jau pristatyti nauji mediniai suoliukai, o pirmasis rekonstrukcijos etapas eina į pabaigą.

Tiesa, jie baigti montuoti atkarpoje nuo Soboro iki A. Mickevičiaus gatvės – dalyje, kur šiuo metu intensyviai vyksta Laisvės alėjos rekonstrukcija.

Naujieji suoliukai alėjoje, po liepomis, buvo išdėlioti dar lapkritį, tuomet jie pradėti montuoti, tačiau iki šiol jų naudoti dar nebuvo galima, mat atlikinėti granito dangos klojimo ir kiti darbai.

Kaip anksčiau teigė Kauno savivaldybė, ties A.Mickevičiaus gatvės susikirtimu su Laisvės alėja iki šiol vyko granitinės dangos klojimo darbai, kurie planuoti iki kovo 26 d. pabaigti.

„Paklojus granitą, pirmasis Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapas bus beveik užbaigtas“, – mėnesio pradžioje teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Laisvės alėjoje sėdėjimui skirta suoliukų dalis – medinė, o apatinė konstrukcija yra metalinė, sėdint galima patogiai atsilošti ant medinių atlošų.

Nepriklausomybės aikštėje suoliukai apvalūs, kviečiantys susėsti ratu.

Kaip anksčiau informavo BNS, šiuo metu vyksta Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbai, kurių metu statybos bendrovių „Autokausta“, Latvijos „A.C.B“ ir „Lietuvos kelių statyba“ konsorciumas už 4,86 mln. eurų atnaujina atkarpą tarp Nepriklausomybės aikštės ir A.Mickevičiaus gatvės.

Numatyta, kad Alėjos atnaujinimo darbai atsieis apie 23 mln. eurų, viešai skelbiama, kad pirmam etapui pasibaigus, likusi Laisvės alėja gali būti tvarkoma ne dalimis, o visa iš karto, nes miestas atsisakė rekonstrukcijos etapais. Planuojama, kad visa atnaujinta Laisvės alėja džiugins nuo 2020-ųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA