Kauniečius vėl suburs džiazo gatvė | Kas vyksta Kaune

Kauniečius vėl suburs džiazo gatvė

R. Tenio nuotr.

Artėja 27-asis tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz 2017“. Prieš dvejus metus jis  išsiplėtė po visą Lietuvą, šįmet laukiama apie 40 tūkst. lankytojų.

Pasklis po šalį

„Norisi pasidžiaugti, kad prieš dvejus metus priimtas sprendimas festivalio koncertus surengti ne tik Kaune, Vilniuje, bet ir mažesniuose Lietuvos miestuose – Palangoje, Jurbarke, Birštone, Panevėžyje, Raudondvaryje jau duoda savų vaisių. Bilietų pardavimai ir žmonių susidomėjimas regionuose šiemet kone dvigubas lyginant su praėjusiais metais“, – kalbėjo idėjinis šio festivalio autorius bei organizatorius Jonas Jučas.

„Kaunas Jazz“ gerbėjų nekantriai laukiamas renginys balandžio 21 – 30 dienomis nusidrieksiantis per visą Lietuvą bus itin dosnus profesionalios instrumentinės muzikos atlikėjų pasirodymais ir aplankys net 7 Lietuvos miestus ir miestelius – Kauną, Vilnių, Panevėžį, Palangą, Jurbarką, Birštoną, Raudondvarį, o taip pat šiais metais užsuks ir į Žaslius. Festivalio metu savo pasirodymus surengs atlikėjai iš 13-os pasaulio šalių – Lietuvos, Vokietijos, JAV, Uzbekistano, Šveicarijos, Senegalo, Izraelio, Prancūzijos, Serbijos, Norvegijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos ir Estijos.

Didžioji dalis – trisdešimt – koncertų vyks Kaune, vos 11 iš jų bus mokami, taip pat festivalyje bus 26 nemokami renginiai, kuriuos aplankyti kauniečiai ir miesto svečiai galės balandžio 28 – 29 d. dienomis.

Džiazas Kauno gatvėse kvies švęsti nemokamai

Balandžio 29 d. Kauno centre, Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje jau ketvirtus metus bus organizuojamas muzikos ir šokio gerbėjus pritraukiantis projektas „Džiazo gatvė“. Skirtingose Kauno vietose nemokamus savo pasirodymus surengsiantys džiazo atlikėjai ir vėl pavers Kauną tikra džiazo sostine. Džiazo gatvės programą rasite čia.

Nemokami renginiai Kaune balandžio 28-30 d. tradiciškai laukia ir Karo muziejaus sodelyje, kur vyks Varpų džiazo muzikos koncertas. Taip pat nemokamus koncertus Vienybės aikštėje surengs daugybė muzikos grupių iš Lietuvos – „Hit the ground orchestra“, „The Backs“, „Saulės kliošas“.

Tradiciškai Vienybės aikštės klausytojams bus įteikta ir Estijos festivalio „Jazzkaar“ dovana, šį kartą – tai grupės „Estrada Orchestra“ pasirodymas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA