Prasidėjo tarptautinis senturgis: ko jame ieško jaunimas? | Kas vyksta Kaune

Prasidėjo tarptautinis senturgis: ko jame ieško jaunimas?

Organizatorių nuotr.

Penktadienį Kaune prasidėjo tarptautinis senturgis „Laiko ratu“, kuriame antikvariniais daiktais ir sendaikčiais prekiauja daugiau kaip 300 iš visos Lietuvos ir užsienio atvykusių prekybininkų.

[galerija kiek=”4″]

Jau dešimtmetį organizuojamame renginyje galima rasti pačių įvairiausių daiktų, atkeliavusių iš skirtingų praeities epochų – nuo maždaug XVII a. iki XX a. antros pusės. Pinigai, ginklai, įrankiai, namų apyvokos daiktai, baldai, intejero detalės, knygos, drabužiai, nuotraukos ir dar daug daug kitokių tiesioginių praeities liudininkų.

Nors įprasta manyti, kad senoviški daiktai daugiau rūpi vyresnio amžiaus žmonės, iš tiesų tarp senturgio lankytojų šmėkščioja ir labai daug jaunų veidų. Pasidomėjome ko ieško senturgyje jaunimas ir ką su įsigytais daiktais ketina daryti?

Mugėje sutiktos draugės pasakojo turinčios savo verslą – vieną iš dabar populiarių vadinamųjų „pabėgimo kambarių“. Norėdamos sukurti intriguojančią atmosferą savo kambaryje jos ieško įvairių senoviškų daiktų, atitinkančių tam tikrą temą.

„Ieškome įvairių skrynelių, lagaminų, dėžučių, kartais prireikia įdomių daiktų susijusių su tam tikra tema, tarkime, laivais ar cirku. Lankomės kiekvieną kartą, nes mums nuolat ko nors prireikia. Gerai, kad galima rasti kokybiškų daiktų ir pasiderėti su prekybininkais išeina“, – sakė jaunos moterys.

Didelė dalis senturgio lankytojų atkeliauja čia vien dėl didelio vinilinių plokštelių pasirinkimo. Vienas tokių – Karolis.

„Turiu vinilinių plokštelių kolekciją, todėl visada apsilanaku, ieškau kuo galėčiau papildyti. Šiandien turiu ir dar vieną tikslą –ieškau tokios specialios dėžutės raktams prie durų laikyti. Čia būti patinka, pasiūla, kaip užsienyje, smagu, kad pas mus taip yra“, – kalbėjo vaikinas.

Tuo tarpu Donatas ir Kristina atėjo neturėdami konkretaus tikslo, tačiau taip pat yra nuolatiniai mugės lankytojai.
„Tiesiog ateiname pasidairyti, nes labai įdomu, tiek daug visokių įdomių dalykų čia yra. Dažniausiai įsigijame visokių smulkmenų“, – sakė jauna šeima.

Kita pašnekovė, Daiva, nors kalbėjome dar visai neseniai nuo renginio pradžios, jau buvo įsigijusi angliško porceliano vazą.

„Man čia labai patinka, tiesiog veža! Daug kas nesupranta – ką tu ten ten darai, klausia, o man tiesiog atgaiva. Labai patinka, kad viskas vienoje vietoje, kiekvieną kartą užsuku. Bet man ir to negana – dar važinėju po visokius miestelius, mažesnes muges. Ir jei ką randu, kas patinka, tai ir perku – greitai pasiduodu“, – šmaikštavo sendaikčių entuziastė.

Dailininkas Gytautas sako senturgyje ieškantis įvairių su menu susijusių dalykų – nuotraukų, paveikslų.
„Labai smagu, kad tokie renginiai vyksta ir Kaunui nuo to geriau miestas gyvėja, žmonėms yra kur pasižvalgyti“, – sakė vyras.

Penktadienį prekybos miestelyje „Urmas“ prasidėjęs renginys vyks visą savaitgalį kovo 24–26 dienomis nuo ankstaus ryto iki vėlyvos popietės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA