Kauno apskrities policija moksleivius supažindino su pareigūno profesijos ypatumais | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrities policija moksleivius supažindino su pareigūno profesijos ypatumais

Organizatorių nuotr.

Kovo 24-osios rytas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams prasidėjo įvairiais pasiruošimo darbais bei laukimu. O laukta itin svarbių svečių – moksleivių, besidominčių sudėtinga ir be galo įdomia pareigūno profesija. Pastarieji gausiai rinkosi Kauno apskr. VPK salėje bei su nekantrumu laukė jiems parengtų pranešimų ir pasirodymų.

Visus susirinkusius sveikino Kauno apskr. VPK viršininko pavaduotojas Darius Pliavga bei, prisimindamas pirmuosius savo darbo metus policijoje, akcentavo, jog šis darbas reikalauja itin daug atsakomybės. „Svarbiausios asmeninės savybės – tavo ryžtas dirbti, noras padėti kitam žmogui. Čia mes dirbame vardan kitų, vardan žmonių“, – pasakojo D. Pliavga.

Policijos darbuotojo profesiją ir stojimo sąlygas pristatė Lietuvos policijos mokyklos bei Mykolo Romerio universiteto atstovai. Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ atstovai moksleivius supažindino su jų darbo kasdienybe, kalbėjo apie tai, su kokiais iššūkiais tarnyboje tenka susidurti pareigūnams. „Šiame darbe itin svarbus fizinis pasiruošimas, tačiau svarbiausia – psichologinis tvirtumas. Jaudintis negalima, nes tuomet atsiranda klaidos, kurios gali labai skaudžiai kainuoti“, – teigė Lietuvos kriminalinės policijos biuro atstovas.

Į atvirų durų dienas atvykusių moksleivių taip pat laukė įdomios Kauno apskr. VPK Kriminalistinių tyrimų valdybos bei Licencijavimo skyriaus parengtos ekspozicijos, Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės kinologo ir jo augintinio pasirodymas. Įspūdingą pasirodymą surengė ir šunų dresavimo mokyklos „Nuaras“ atstovai. Moksleiviai susidomėję apžiūrinėjo ne tik Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos transporto priemones, bet ir Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės Mobilaus būrio bei Lietuvos kelių policijos tarnybos tarnybinius automobilius bei amuniciją.

Atvirų durų dienos metu moksleiviai daugiau sužinojo apie kriminalinę žvalgybą, kinologų, kelių policijos pareigūnų darbo subtilybes, „Aro“ pareigūnų darbo specifika. Pareigūnai tikisi, kad šio renginio metu moksleiviai ne tik pamatė įdomius pasirodymus bei jiems parengtas ekspozicijas, bet ir gavo atsakymus į visus jiems rūpimus klausimus, kurie padės tvirtai apsispręsti bandant atrasti savo profesinį kelią.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA