Pareigūnai ragino nebūti abejingiems smurtui | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai ragino nebūti abejingiems smurtui

Organizatorių nuotr.

Kovo 9-21 dienomis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyrius specialistė Živilė Liutkevičė ir vyr. specialistas Linas Rudis kartu su Kauno rajono policijos komisariato darbuotojais ir specializuoto pagalbos centro Kauno moterų draugijos specialistais dalyvavo prevencinėse priemonėse „Nebūk abejingas smurtui“.

Pareigūnai Kauno rajono gyventojus supažindino su pagalbos teikimo būdais smurto artimoje aplinkoje atvejais, mokė atpažinti žalingas veikas ir aplinkybes, atrasti problemų sprendimo būdus. Taip stiprinamas bendruomenės narių atsparumas smurtui artimoje aplinkoje.

Žmonėms buvo paaiškinta, jog pamačius ar išgirdus smurtaujant, reikia nelikti abejingais, o padėti ir pranešti, imtis priemonių, kad auka neliktų viena, o smurtautojas būtų sudrausmintas.

Moterų draugijos specialistai bendravo su smurto aukomis, o pareigūnai – su greta gyvenančiais kaimynais, artimaisiais, pažįstamais.

Žmonėms buvo dalinama informacinė medžiaga, kurioje nurodyti kontaktai, kur kreiptis, sužinojus apie smurtą.

Pareigūnai lankėsi Taurakiemio, Samylų, Karmėlavos, Raudondvario, Vilkijos miesto ir Vilkijos apylinkių, Kulautuvos seniūnijose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA