Jaunųjų einšteinų eksperimentai Prezidento V. Adamkaus gimnazijoje | Kas vyksta Kaune

Jaunųjų einšteinų eksperimentai Prezidento V. Adamkaus gimnazijoje

Organizatorių nuotr.

Jau tradiciškai pavasarį Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje laukiami šalies jaunieji mokslininkai ir tyrėjai. Tad ir šįmet vyko didelio pradinukų ir jų mokytojų susidomėjimo sulaukusi „Jaunojo Einšteino“ konferencija.

Pasitelkdami iškalbos meną savo eksperimentais ir gamtamokslinių tyrimų rezultatais dalijosi daugiau kaip 50 pradinių klasių mokinių iš Kauno, Vilniaus, Senųjų Trakų, Marijampolės, Širvintų ir Alytaus rajonų. Ši konferencija neatsitiktinai organizuojama Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje – tai kol kas vienintelė Lietuvoje ekologinio ugdymo krypties gimnazija, kurioje ugdomos ekologinės mokinių kompetencijos, organizuojamos gamtamokslinės tiriamosios veiklos, kuriose mokiniai atranda tyrinėjimo džiaugsmą.

Renginį pradėjo Kauno tvirtovės VII forto jaunųjų moksininkų laboratorijos atstovai. Mokiniai be galo susidomėję stebėjo, kokia reakcija vyksta tarp sauso ledo ir vandens. Trys vaikai savanoriai drąsiai kartu su laboratorijos atstovais atliko chameleono reakciją. Ryžtingiausias vaikas, išvardijęs būtinas degimo sąlygas, galėjo palaikyti ugnį rankoje.

Vėliau nepaprasti bandymai vyko gimnazijos kabinetuose – laboratorijose. Vilniaus šv. Kristoforo progimnazijos mokiniai pademonstravo, kaip prieskoninės žolelės padeda maistą išlaikyti kuo ilgiau šviežią. Širvintų pradinės mokyklos trečiokas Karolis perprato ir kitiems paaiškino, kaip veikia ir išsiveržia povandeninis ugnikalnis.

Jaunieji gamtos tyrėjai mokė kaip pasigaminti lavos lempą, kaip priversti skraidyti arbatos pakelius ar susikurti nematomą apsiaustą nuo lietaus, kaip sukonstruoti Herono fontaną, išmetantį vandenį į dvigubą aukštį, savaime pasitaisantį stiklą ir kt.

Dalyviai vienbalsiai tvirtino, kad neketina sustoti eksperimentavę – tęs savo stebėjimus ir tyrinėjimus kasdienėje veikloje, mokykloje, namuose, gamtoje.

Visus, neabejingus ekologinėms, aplinkosauginėms idėjoms ir norinčius savo veikla prisidėti prie saugios, sveikos ir estetiškos aplinkos kūrimo, kviečiami į Prezidento V. Adamkaus gimnazijoje balandžio 20 d. organizuojamą Nacionalinę pamoką „ EKO idėjos Lietuvai 2017“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA