Grupė „Arbata“ išskirtinio dizaino vinilinę plokštelę pristatys koncertiniame ture | Kas vyksta Kaune

Grupė „Arbata“ išskirtinio dizaino vinilinę plokštelę pristatys koncertiniame ture

P. Mielinio nuotr.

Penkiolika metų gyvuojantys roko scenos atstovai „Arbata“ melomanams paruošė jau šeštąjį savo muzikos albumą „15+-1“. Tačiau šįkart kūrinių rinkinys sugulė ne, kaip įprasta, kompaktiniame diske, o autentika kvepiančioje vinilo plokštelėje. Ši išsiskiria savo spalva. Prie balto plastiko laikmenos gamybinio proceso prisidėti panoro ir Lietuvos autorinių teisių gynimo asociacija LATGA. Agentūra apmokėjo didelę dalį realizacijos išlaidų.

[galerija kiek=”12″]

Grupės nariai idėją savo kūrybą įforminti vinilo plokštelėje pasitiko ypač džiugiai. „Garsas – labai subtili fizinė forma. Sakome, kad tai skirta mūsų ausims, tačiau iš tikrųjų – mūsų sielai ir mintims. Kartais šį nuostabų reiškinį norisi įforminti. Tai, ką sukaupėme per 15 metų, norėjosi sudėti į kažką daugiau nei blizgus kompaktinis diskas. Norėjome kažko tikro, kaip mūsų muzika ir istoriško, kaip mūsų laikas kartu. O tuo pačiu tikimės prisidėti prie džiaugsmo, kurį suteikia vinilo garsai, skleidimo ir populiarumo Lietuvoje“, – paaiškino grupės gitaristas Povilas Račas.

Kolegai pritaria ir vienas ilgiausiai „Arbatoje“ grojančių narių Sigitas Lobė: „Grupė, kaip žmogus – kol jaunas, laksto, kartais nekreipia dėmesio į svarbias detales. Einant metams, senstant, norisi kažko solidaus ir prasmingo. Reziumuojant viską – senstam“.

Plokštelėje, kuri bus pristatyta trijuose didžiausiuose šalies miestuose, sugulė dešimt geriausių „Arbatos“ kūrinių. Grupės nariams tai nėra tik albumas. Jiems tai – istorija.

„Į šitą albumą sudėtos nepergrotos dainos. Visos patikrintos laiko ir klausytojo. Ir svarbiausia tai, kad šiame albume groja visi buvę ir esami „Arbatos“ nariai. Manau, tai yra pakankamai unikalu ir originalu“, – tiki S. Lobė.

Gitaristas P. Račas klausant siūlo atkreipti dėmesį į stilių, garsą ir vokalisto Andriaus Zalieskos-Zalos balsą ir stilių: „Tuomet suprasite, kodėl tai vadinu istorija“.

Per penkiolika metų grupės sudėtis gerokai pakito. Ilgiausiai „Arbatos“ veikla užsiėmė vokalistas A. Zalieska-Zala ir akordeonistas S. Lobė. Dabar grupėje ir elektrinės gitaros virtuozas P. Račas, bosinę gitarą įvaldęs Julius Bakanauskas ir būgnininkas Andrius Valčiukas. Tačiau grupei vienareikšmiškai svarbūs ir buvę nariai. Jų garbei pavadintas naujausias albumas.„15+-1“ reiškia „Arbatos“ egzistavimo metus ir per visą laiką čia grojusių narių skaičių.

„15 metų – ne tik albumai ar dainos. Turbūt didžiausia mūsų istorijos dalis yra visi žmonės, kurie buvo „Arbatoje“. Tiesa, grupei niekuomet neieškojome profesionaliausių muzikantų ar didžiausių savo srities ekspertų, visą laiką stengėmės kreipti dėmesį į tai, ar žmogus galės tapti mūsų šeimos dalimi. Ir visi, esami ir buvę, arbatistai ir yra šeima. Tad dar vienas šios plokštelės tikslas – atiduoti duoklę visiems tiems, kurie buvo ir kūrė kartu su mumis“, – sako P. Račas.

„Visi 15 metų ir yra kumštis. Grupės gyvavimą prilyginčiau šuns amžiui. Žmogui 15 metų dar nėra labai daug. Tačiau grupei tai jau toks solidus skaičius, užduodantis pakankamai rimtą toną“, – aiškina S. Lobė.

Vinilinės plokštelės pristatymo koncertai vyks kovo 23 dieną Kaune, Sandėlyje, kovo 24 dieną Klaipėdoje, Raketoje ir kovo 25 dieną Vilniuje, Tamstoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA