Vos be kelionės nelikusi kaunietė: laimei, su savimi turėjau dokumentus | Kas vyksta Kaune

Vos be kelionės nelikusi kaunietė: laimei, su savimi turėjau dokumentus

Asociatyvi nuotr. / P. Grigaliūno nuotr.

„Laimei, jog pagal seną tarybinį įprotį iki šiol nešiojuosi su savimi asmens dokumentą, maža ką“, – džiaugėsi viena portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja, susidūrusi su netikėtu prašymu parodyti dokumentus, kai norėjo keliauti tarpmiestiniu autobusu.

Pirmąkart keliaudama iš atnaujintos Kauno autobusų stoties kaunietė nusprendė nerizikuoti ir įsigyti bilietą internetu, tačiau susidūrė su netikėtu autobuso vairuotojo prašymu. „Internetu (bilietą, red.) pirkau, nes bijojau, kad nerasiu greitai kasų, todėl nerizikavau, nes nuvykti anksčiau – iššūkis tikrai ne mano jėgoms“, – teigė ji.

Naudodamasi draugų patarimais, internetu įsigytą bilietą kaunietė atsispausdino, tačiau net ir to nepakako – vos įlipusi į autobusą iš vairuotojo ji išgirdo, jog bilietas negalioja. „Manote, neturėjau popierinio bilieto? Turėjau, ačiū draugams už patirtį, kuria prieš porą metų pasidalino“, – teigė moteris. „Taigi, jau įlipus į autobusą paaiškėjo, kad mano popierinis, tvarkingai atspausdintas bilietas vis tiek negalioja, nes privalau turėti asmens dokumentą!“ – apie nustebinusią situaciją portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo ji.

Moteris piktinosi, jog apie tokį reikalavimą perkant bilietą nebuvo informuota, todėl asmens dokumentus turėjo tik dėl seno įpročio ir visai paprastai būtų galėjusi likti be kelionės.

„Pirktas pas vairuotoją ar kasoje galioja be nieko, o internetu – ne. Ir spėkite, ar įsigijus bilietą mane kas nors apie tai informavo? Laimei, jog pagal seną tarybinį įprotį iki šiol nešiojuosi su savimi asmens dokumentą… Tai dabar jau žinau, kad dokumentas visada su manimi – jei staigiai prireiktų keliauti, ir ne tik su įdomių taisyklių vis dar prisigalvojančia „Kautra“, – svarstė kaunietė.

Vairuotojo klaida

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pasidomėjo, dėl kokių priežasčių vairuotojas pareikalavo asmens dokumento iš keleivės, įsigijusios bilietą be jokių lengvatų.

Pagal portale autobusubilietai.lt (UAB „Kautra“ elektroninėje parduotuvėje) Pirkimo sutartyje nurodytas taisykles, reikalingus pažymėjimus ir dokumentus privalo pateikti tik tas keleivis, kuris perka bilietą su nuolaida. Tuo tarpu kitiems keleiviams pakanka turėti atspausdintus bilietus.

Patys UAB „Kautra“ atstovai taip pat tvirtina, jog dokumento prašyti vairuotojas neturėjo. „Keleiviui, perkančiam bilietą internetu ir jei bilietas nėra su nuolaida, asmens dokumento pateikti nereikia. Stengiamės, kad bilietų pardavimas internetu būtų kuo paprastesnis ir lengvesnis. Tam nuo praeitų metų iš keleivių nereikalaujame jų spausdintis, jie bilietą gali vairuotojui parodyti tiesiog savo telefone.“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo marketingo vadybininkas Mindaugas Sakalauskas.

Bilietai populiarėja

Atstovo teigimu, dokumento pareikalavęs vairuotojas padarė klaidą, dėl kurios „Kautra“ gali tik apgailestauti. „Galime tik apgailestauti dėl susidariusios situacijos. Norime, kad kaleiviui būtų kuo paprasčiau įsigyti bilietus ir keliauti. Tam net esame padarę savitarnos kasas Kauno autobusų stotyje, kurios, beje, susilaukia vis daugiau dėmesio, nes tai – patogu ir greitas kelias įsigyti bilietus“, – teigė M. Sakalauskas.

UAB „Kautra“ duomenimis, naudojimasis internete pirktais bilietais sulaukia vis daugiau susidomėjimo. Praėjusiais 2016-aisiais metais jų buvo parduota dvigubai daugiau, nei 2015-aisiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA