Rusija niršta: J. Semoilovai Ukraina uždraudė vykti į „Eurovizijos“ konkursą Kijeve | Kas vyksta Kaune

Rusija niršta: J. Semoilovai Ukraina uždraudė vykti į „Eurovizijos“ konkursą Kijeve

delfi.lt 2017/03/22 15:52
Instagram nuotr.

Naujienų agentūra „Interfaks“ praneša, jog Ukraina uždraudė rusų atlikėjai Julijai Samoilovai vykti į „Eurovizijos“ konkursą Kijeve.

Dainininkė į Ukrainą atvykti negalės trejus metus, patvirtino žinybos atstovė Jelena Gitlianskaja.

„Sprendimas priimtas remiantis gautais duomenimis, jog ji pažeidė Ukrainos įstatymus“, – pareigūnę cituoja naujienų agentūra „Interfax“.

„Dokumentai dėl uždraudimo įvažiuoti trejus metus parengti … Sprendimą priimsime artimiausiu metu“, – anksčiau spaudos konferencijoje nurodė O. Tkačukas, atsakydamas į klausimą dėl uždraudimo J. Samoilovai atvykti į Ukrainą.

J. Samoilova su daina „Flame is Burning“ turi atstovauti Rusijai šiemetinėje Eurovizijoje, kuri įvyks Kijeve. Dainininkė nuo vaikystės yra prikaustyta prie invalido vežimėlio.

Rusija svarstys galimybę nedalyvauti konkurse

Rusija trečiadienį pasipiktino Ukrainos sprendimu uždrausti lankytis šalyje Rusijos į Eurovizijos dainų konkursą siunčiamai dainininkei Julijai Samoilovai, kuri yra koncertavusi Rusijos aneksuotame Kryme.

„Tai dar vienas piktinantis, ciniškas ir nežmoniškas Kijevo valdžios aktas“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ Rusijos užsienio reikalų viceministras Grigorijus Karasinas.

Rusijos Federacijos tarybos užsienio reikalų komiteto narys Igoris Morozovas siūlo atsisakyti galimybės dalyvauti tarptautiniame dainų konkurse. „Analogiškai reaguoti į Ukrainos valdžios sprendimą neleisti jų šalies piliečiams atvykti į Rusiją jokiais būdais nederėtų. Tačiau boikotuoti „Euroviziją“, kuri vyksta nacionalistinėje šalyje – štai mūsų žingsnis“, – sakė jis.

Rusijos atstovė kelia politinę įtampą

SBU anksčiau pranešė, kad patikrins informaciją apie galimus J. Samoilovos apsilankymus Rusijos aneksuotame Kryme ir priims sprendimą dėl jos atvykimo į Ukrainos teritoriją. Kovo 20 dieną paaiškėjo, kad SBU parengė sprendimą uždrausti J.Samoilovai atvykti į šalį.

Šiemetinė Rusijos atstovė kelia politinę įtampą, nes abi kaimynės nuo pat Krymo aneksijos 2014 metų kovą yra įsitraukusios į piktą ginčą.

Eurovizijos konkursas deklaruoja savo politinį neutralumą, tačiau neatrodo, kad politika liks nuošalyje Rytų Ukrainoje vykstant kruvinam konfliktui, dėl kurio kaltinama ir Maskva.

J. Samoilova naujienų agentūrai AFP telefonu patvirtino, kad 2015 metų birželį dalyvavo iškilmingame sporto populiarinimo koncerte Kryme. Tai galėtų sužlugdyti jos dalyvavimą, nes Ukraina, remdamasi tokiu pagrindu, įtraukia Rusijos popdainininkus į „juoduosius“ sąrašus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA