Birštono kurorto įstaigos varžėsi dėl skaniausio patiekalo | Kas vyksta Kaune

Birštono kurorto įstaigos varžėsi dėl skaniausio patiekalo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kovo 22 d. Birštono kurorte pirmą kartą vyko neįprastas konkursas „Kulinarinis Birštono žemėlapis“. Jame dėl geriausio, originaliausio ir įsimintino patiekalo titulo varžėsi 8 maitinimo įstaigos. Konkurso metu paaiškėjo patiekalai, dėl kurių, pasak ekspertų, verta vykti į Birštoną.

Virtuvės žinovų ir komisijos teigimu, užkandžio, karšto patiekalo ir deserto kategorijose lygių neturėjo „Vytautas Mineral Spa“ virtuvės komanda, vadovaujama Dariaus Dabrovolskio.

Estetiškiausio užkandžio titulas atiteko „Kurhauzo“ restorano paruoštam skanėstui, o netikėčiausias sudedamąsias dalis, ruošdami desertą, panaudojo „Royal Spa Residence“ meistrai.

Konkursas organizuotas siekiant formuoti išskirtines Birštono kurorto gastronomijos, maisto kultūros tradicijas, paskatinti Birštone veikiančias maitinimo įstaigas atsinaujinti. Svarbiausias renginio uždavinys – išrinkti įdomiausius patiekalus, reprezentuojančius kurortą.

Šiemet konkurse dalyvavo aštuonios Birštono kurorto maitinimo įstaigos: „Vytautas Mineral Spa“, „Royal Spa Residence“, „Eglės“ sanatorija, „Versmės“ sanatorija, „Kurhauzas“, „Tulpės“ sanatorija („Gydyklų kavinė“) , „Audenis“, „Skonių svetainė“.

Konkurso metu maitinimo įstaigų atstovai pristatė po kelis savo gaminamus patiekalus trijose kategorijose: geriausio užkandžio, geriausio karšto patiekalo bei geriausio deserto.

Pačius gardžiausius ir verčiausius dėmesio patiekalus atrinko specialiai sudaryta kompetentinga vertinimo komisija: Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė; Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė; virtuvės šefas, „Nacionalinės šefų rinktinės“ narys Jaroslavas Orševskis; valstybinio turizmo departamento, vietinio turizmo poskyrio vedėja Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė bei „MyHero“ įkūrėjas ir treneris Ignas Bakėjus.

Konkurso globėja, Birštono merė Nijolė Dirginčienė, dalinasi mintimis apie konkurso idėją ir tikslus: „Artėjant vasaros sezonui, šiuo konkursu siekiame paskatinti Birštone veikiančias maitinimo įstaigas atsinaujinti, sukurti naujus patiekalus ar patobulinti jau esamus. Tikimės, jog šis renginys padės susipažinti su skirtingų įmonių gaminamais patiekalais, pasisemti naujų idėjų bei kelti mieste veikiančių maitinimų įstaigų kulinarinę kultūrą.“

Konkurse įvertinti patiekalai bus įtraukti į „Birštono kulinarinį žemėlapį“, kuriame bus sužymėtos visos konkurse dalyvaujančios maitinimo įstaigos bei jų geriausieji patiekalai. Naujai sukurto žemėlapio pažymėtos vietos padės Birštono gyventojams ir svečiams lengviau išsirinkti vietą, kurioje verta apsilankyti ar paragauti geriausiai įvertintų patiekalų.

Birštono kurorte kulinarijos įstaigų tinklas yra platus, kurorte veikia 22 maitinimo vietos, kuriose gyventojai ir miesto svečiai gali pavalgyti. Maitinimo įstaigų įvairovė pritaikyta kuo įvairiausiam skoniui: restoranai, kavinės, barai, picerijos, burgerių baras, kepyklėlė. Vasaros metu mieste taip pat veikia lauko terasos bei mobilios kavos stotelės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA