Kviečia į filmo, galinčio išgelbėti gyvybę, premjerą Kaune | Kas vyksta Kaune

Kviečia į filmo, galinčio išgelbėti gyvybę, premjerą Kaune

Asociatyvi/kaunas.lt nuotr.

Asociacija „Onkologija.lt” kviečia į filmo „Tavo mylimas žmogus: ŽPV epidemija“ premjerą, kuri Kaune vyks kovo 22 d.

Nepaisant Lietuvoje prieinamų prevencinių tyrimų, kuriais gali pasinaudoti kone kiekviena moteris, šiuo metu Lietuva vis dar pirmauja Europoje pagal gimdos kaklelio vėžio sergamumą ir mirštamumą.

Siekiant atkreipti dėmesį į šią ligą, į išskirtinius seansus moteris ir vyrus kviečia asociacija „Onkologija.lt“, kūrybininkė Dovilė Filmanavičiūtė ir kt.

Filmo „Tavo mylimas žmogus: ŽPV epidemija“ autoriai yra du vyrai žurnalistai dokumentalistai Frederic Lumiere ir Mark Hefti, iki tol kūrę filmus karo tematika.

Abu žurnalistus suintrigavo žinia apie žmogaus papilomos virusą (ŽPV) ir tai, kad yra gerai žinoma, jog kai kurie šio viruso tipai sukelia vėžį. Dukras auginantiems vyrams pasidarė ir baisu, ir smalsu. Taip kilo idėja sukurti filmą apie ŽPV virusą ir pražūtingą gimdos kaklelio vėžį. Šį savo kurtą filmą pernai jie parodė specialiame Jungtinių Tautų posėdyje, kuris buvo dedikuotas gimdos kaklelio vėžio prevencijai.

Renginyje dalyvaus ir LSMU Kauno klinikų Onkoginekologijos centro vadovė prof. dr. D. Vaitkienė, kuri atsakys į visus dominančius klausimus apie gimdos kaklelio vėžį.

Vietų skaičius ribotas, todėl visus, norinčius pamatyti filmą, kviečiama registruotis el. paštu info@onkologija.lt. Renginys vyks kovo 22 d. Kino centre „Romuva”, pradžia 19 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA