Gerų darbų akcija tęsiasi: nustebino nešvarių automobilių vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Gerų darbų akcija tęsiasi: nustebino nešvarių automobilių vairuotojus

R. Tenio nuotr.

Kada paskutinį kartą džiaugėtės dėl jus nustebinusios gražios staigmenos? Kauniečius ir toliau maloniai stebina Akademinė kredito unija (AKU), šiemet originaliai švenčianti savo 20-ąjį jubiliejų.

AKU toliau vykdo duotą pažadą – kiekvieną šių metų mėnesį padaryti po 20 gerų darbų Kauno mieste ir rajone.

Akademinė kredito unija miestiečius ir Kauno rajono gyventojus maloniais netikėtumais džiugina ir stebina jau trečią mėnesį iš eilės. Sausį dvidešimčiai laimingųjų atiteko savaitraščio apie Kauną pusmečio prenumerata, vasarį dvi dešimtys sunkiai besiverčiančių Kauno šeimų čiuožinėjo ant „Akropolio“ ledo, o štai kovą dvidešimčiai vairuotojų padovanota galimybė nemokamai nusiplauti automobilį.

Praskaidrino nuotaiką Kauno vairuotojams

Ir ši AKU jubiliejinė staigmena puikiai pavyko: į abi „Tertis” automobilių savitarnos plovyklas – tiek Pramonės pr. 4F, tiek ir Mosėdžio g. 5 – vis ėjo besišypsantys vairuotojai. Atsiimdami žetonų komplektus nemokamai plovimo paslaugai patenkinti kauniečiai neslėpė, kad tai jiems buvo itin džiugus netikėtumas.
„Dovana yra dovana – ją visada smagu gauti, ypač – netikėtai”, – sakė kaunietis Darius. – Smagu, kad kažkas mūsų mieste sumanė tiesiog šiaip sau nudžiuginti žmones”.

Vyras pasakojo dažnai užsukantis į tą pačią automobilių plovyklą, tad ir tądien kaip įprasta stabtelėjo nusiplauti automobilio. Žinia, jog šįkart tokia paslauga dovanojama, kauniečiui pakėlė nuotaiką visai dienai.

„Visi geri, kitų labui padaryti darbai nepražūva: už juos anksčiau ar vėliau ateina atlygis ir įvertinimas”, – linkėjo patenkintas vairuotojas.

Prie gerų darbų akcijos prisidėjusios savitarnos automobilių plovyklos priklauso AKU narei – bendrovei „Rinktiniai produktai”. Bendrovės savininkas Audrius Nomeika įsitikinęs, jog dalintis ir dovanoti – prasminga, juolab kad vieni geri darbai dažniausiai įkvepia kitus. Kuo daugiau Kaune bus progų pasidžiaugti, kuo dažniau žmonės šypsosis – tuo geriau.

„O ir automobiliai bus švaresni. Juk visi tikri vairuotojai žino: kai tik nusiplauni automobilį – išsyk ir kelią „griebia” geriau, ir važiuoja greičiau, ir kuro mažiau sunaudoja”, – šmaikštavo plovyklų savininkas.

Po dvidešimt smagių staigmenų kauniečiams AKU žada ir kitais mėnesiais, tad galime tik pasidžiaugti – galų gale Kaune iš tiesų vyksta kažkas įdomaus, sumanyta graži, originali iniciatyva.

Vis dėlto kirba smalsumas: kas gi skatina pelningai veikiančią įmonę skirti lėšų tiesiog šiaip sau – geriems darbams? Akademinės kredito unijos pardavimo ir rinkodaros vadovas Minvydas Genys sako, kad atsakymas slypi šios kredito unijos istorijoje ir veiklos specifikoje.

Labiau įsiklauso į gyventojų ir verslo poreikius

Prieš dvidešimt metų AKU įkūrė entuziastai – Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojai bei studentai, padedami Kanados kredito unijų organizacijos atstovybės. Lietuvos bei išeivijos intelektualų atkurtas universitetas Kaune tapo įvairių naujų idėjų skleidėju, o į Akademinę kredito uniją susivienijo būrys pažangių pažiūrų aktyvių žmonių.

Ilgą laiką AKU teikė paslaugas tik akademinės bendruomenės nariams, tačiau šiandien išaugusi įmonė orientuota į Kauno miesto bei rajono gyventojų bei smulkaus ir vidutinio verslo poreikius. Akademinė kredito unija – tarsi nedidelis savas miestiečių bankas. Visi nariai turi po balsą, ir kiekvieno balsas yra reikšmingas. Dauguma narių tarpusavyje pažįstami.

Šiuo metu AKU turi daugiau kaip 5,3 tūkst. narių, o aktyvai viršija 22 milijonus eurų. Teikiamos įvairios paslaugos, tarp jų verslo, būsto bei vartojimo kreditai, taupymo ir mokėjimo paslaugos.

Pasak M. Genio, lyginant su bankais, AKU turi tam tikrų pranašumų: čia mažesnis negrąžinamų paskolų procentas, lankstesnė paskolų išdavimo tvarka, kur kas palankesnės ir lankstesnės sąlygos pradedančiajam verslui.

„Vos įsteigta nedidelė įmonė gali gauti iki 25 tūkst. eurų paskolą. Kiti bankai tokių paslaugų smulkiajam verslui neteikia”, – pastebėjo pardavimo ir rinkodaros vadovas M.Genys.

Lyderei natūralu dalytis

AKU šūkis – lyderė dėka supratingumo, tad, pasak M. Genio, natūralu yra dalintis. Svarbiausias unijos veiklos akcentas miesto naudai – jog, kitaip nei bankų, AKU uždirbtas pelnas lieka Kaune, čia mokami ir mokesčiai. Jau prieš keletą metų susiklostė graži tradicija remti gerus narių sumanytus darbus skiriant po procentą nuo pelno. Artėjant unijos jubiliejui sumanyta procentą nuo 2016 m. uždirbto pelno pasidalyti su miesto ir rajono bendruomene ir prisidėti kuriant miesto gerovę.

20 metų – 20 gerų darbų. AKU atstovai sako, kad su tokiu šūkiu prasidėjęs veiksmas Kaune artimiausiais mėnesiais tikrai nenuslops, o galbūt netgi paskatins kilti ir kitas naujas įdomias iniciatyvas.

Daugiau informacijos apie įmonės teikiamas paslaugas galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA