Gyvenamąją vietą pakeitę K. Mazurkevičius ir P. Mikelionis gali netekti savivaldybės tarybos mandatų | Kas vyksta Kaune

Gyvenamąją vietą pakeitę K. Mazurkevičius ir P. Mikelionis gali netekti savivaldybės tarybos mandatų

BNS 2017/03/19 17:16
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Dešimt gyvenamąją vietą pakeitusių politikų gali neteikti savivaldybės tarybos nario mandato.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kitą savaitę planuoja spręsti dėl jų įgaliojimų nutraukimo, pagal Gyventojų registro duomenis nustačiusi, kad jie yra išvykę nuolat gyventi už savivaldybės, kurioje buvo išrinkti, ribų.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas numato, kad savivaldybės tarybos nario įgaliojimai nutrūksta prieš terminą, kai jis išvyksta nuolat gyventi už savivaldybės, kurios tarybos nariu yra išrinktas, teritorijos ribų.

Likusias laisvas vietas tarybose užimti pretenduoja žemiau rinkimų sąraše likę politikai. Kaip skelbia VRK, pasikeitimai numatomi Alytaus miesto, Kauno miesto ir rajono, Kazlų Rūdos, Kėdainių, Kretingos, Šiaulių bei Trakų rajonų, Vilniaus miesto bei rajono savivaldybėse.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos mandato netekti gali su Liberalų sąjūdžiu išrinktas Vaidas Kukarėnas, Vilniaus rajono savivaldybės tarybą palikti turėtų buvęs parlamentaras socialdemokratas Stanislovas Giedraitis. Kauno mieste mandato atėmimo klausimas svarstomas dėl Kęstučio Mazurkevičiaus, išrinkto su visuomenininkų komitetu, o Kauno rajono savivaldybėje mandato netekti gali socialdemokratas Petras Mikelionis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA