Lietuvos atstovai „Eurovizijoje“ kaupia biudžetą: tiksli suma dar nėra aiški | Kas vyksta Kaune

Lietuvos atstovai „Eurovizijoje“ kaupia biudžetą: tiksli suma dar nėra aiški

BNS 2017/03/18 13:22
Archyvas / delfi nuotr.

Gegužę „Eurovizijos“ dainų konkurse Kijeve Lietuvai atstovausianti grupė „Fusedmarc“ šią savaitę sulaukė asociacijos LATGA paramos, pasiruošimą finansuos ir nacionalinis transliuotojas.

Galimybės paremti neatmeta ir Vilniaus savivaldybė.

Grupės „Fusedmarc“ atlikėja Viktorija Ivanovskaja BNS sakė, kad dar nežino, kiek lėšų reikės pasirengimui, tačiau prasitarė, kad numatoma investuoti tiek į įvaizdį, tiek į dainos tobulinimą.

„Laikui bėgant gali atsirasti visokių išlaidų, tai turėti lėšų, aišku, gerai, bet kol kas mes dirbame kūrybiniais klausimais“, – sakė V.Ivanovskaja.

Šią savaitę LATGA taryba nutarė skirti 6 tūkst. eurų paramą trims Lietuvai „Eurovizijoje“ Kijeve atstovausiančios dainos „Rain of Revolution“ autoriams – V.Ivanovskajai, Denisui Zujevui ir Michailui Levinui. Parama bus padalinta lygiomis dalims visiems trims dainos „Rain of Revolution“ kūrėjams.

Skelbta, kad „Fusedmarc“ pasirengimui bus skirta ir dalis iš skambučiais bei trumposiomis žinutėmis per nacionalinę atranką balsavusių žiūrovų surinktų lėšų. LRT televizijos vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas BNS sakė, kad kol kas dar skaičiuojama, kokia suma surinkta. Jis taip pat pažymėjo, kad LRT dengs dalyvio mokestį, kelionės, apgyvendinimo išlaidas.

„Dabar mums turi operatoriai pasakyti, kiek iš tikrųjų surinko, dalis nuo skambučio, kurią gauna LRT, yra vidutiniškai 15 centų, taigi iš visos sumos gauname tik ketvirtį iš to, ką sumokėjo žmonės. Laukiame dar tos visos buhalterijos“, – sakė A.Giržadas.

Anot jo, pasiruošimas kasmet kainuoja skirtingai.

„Kaip ir kiekvienais metais, LRT padengia kelionės, gyvenimo išlaidas, skiria dienpinigius, tą visi mūsų dalyviai visada gauna, dalyvio mokestis, aišku, irgi nekainuoja, kas yra kosminė suma. Toliau yra aranžuotės, jos jau perdaromos ir tikrai ne iš „Fusedmarc“ sąskaitos, bent jau šiuo metu mokama iš atrankos prodiuserių sąskaitos“, – aiškino jis.

Anot A.Giržado, didžiojoje Eurovizijos scenoje papildomai kainuoja kiekviena smulkmena, tačiau efektai nebūtinai lemia pasirodymo sėkmę.

„Jei nori kažkokio specialaus efekto, tarkime, tos pačios pirotechnikos, kiekvienas pykštelėjimas yra pinigai, aš nežinau, ar jau taip labai to reikia. Prisimenant, kiek išleido pernai Donato (Montvydo) vadyba pirotechnikai, aš nežinau, ar tai labai stipriai lėmė numerio gerumą arba jo sėkmę“, – svarstė A.Giržadas.

Anksčiau prie Lietuvos atlikėjų pasirodymų „Eurovizijoje“ prisidėdavo ir savivaldybės. Vilniaus savivaldybė BNS nurodė, kad sulaukusi prašymo tokią galimybę svarstytų ir šiemet. Pavyzdžiui, atlikėjai Vilijai Matačiūnaitei sostinės savivaldybė 2014 metais pasirodymui „Eurovizijoje“ skyrė 15 tūkst. litų (apie 4,3 tūkst. eurų), Donatui Montvydui 2012 metais – 20 tūkst. litų (apie 5,7 tūkst. eurų).

„Eurovizijos“ konkursas Ukrainos sostinėje Kijeve vyks gegužės 9-13 dienomis. Lietuva savo atstovus išsirinko per nacionalinės atrankos finalą praėjusį savaitgalį.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA