Padėkite surasti: Kaune kaip viesulas siautėja vagišiai | Kas vyksta Kaune

Padėkite surasti: Kaune kaip viesulas siautėja vagišiai

Stopkadras

Kovo mėnesį Kaune pastebėta ir užfiksuota ne viena vagystė. Ilgapirščiai mieste sukasi kaip įmanydami. Vieni iš jų pasitenkina smulkesniu grobiu, pavyzdžiui, mėgina apšvarinti restorane vakarieniaujančius žmones, kiti – tyko kur kas stambesnės vertės laimikio. Tačiau, nepaisant to, abu šiuos atvejus vienija šis tas bendra – Kauno erdvėse vagiliauja užsieniečiai arba jais tik apsimetantys asmenys.

Užsienietis vagišius niekieno nepastebėtas nukniaukė vertingus dirbinius iš gintaro

Kovo pradžioje dienos metu buvo apšvarinta Kauno senamiestyje, Vilniaus gatvėje, esanti „Gintaro-sidabro galerija“. Nusikaltimas įvykdytas kovo 1-ąją, tačiau tiksliai vagišių pavyko nustatyti tik prieš keletą dienų. Galerijoje esančios vaizdo kameros užfiksavo atvejį, kai stilingai apsirengęs vyriškis užėjęs į vidų, nieko nelaukdamas ėmėsi veikti – pirmiausia, nepastebimai pavogė vertingą gintarinę skulptūrą, įsidėjo ją į maišelį, turėtą su savimi. O vėliau spėjo nukniaukti ir dar keletą smulkesnių dirbinių, pagamintų iš lietuvišku auksu vadinamo gintaro.

„Vaikinas, matomas vaizdo įraše, kalbėjo užsienio kalba, ilgai teiravosi pardavėjos apie tai, iš ko pagaminti galerijoje esantys dirbiniai. O visai netrukus pavogė keturis daiktus: vieną iš brangiųjų skulptūrų ir tris apyrankes. Jis buvo tvarkingai apsirengęs, vykdydamas nusikaltimą elgėsi išties profesionaliai – pavogęs prekes, vaikinas neskubėjo, toliau vaikštinėjo po visą galerijos salę, bendravo. O kai kuriuos dirbinius nukniaukė būdamas visai greta pardavėjos – kone rankos atstumu. Per visą savo darbo istoriją nebuvau mačiusi, kad ilgapirštis nusikaltimo vietoje elgtųsi taip profesionaliai“, – įvykį komentavo „Gintaro-sidabro galerijos“ savininkė Regina Randienė.

Pasak jos, vaizdo įraše užfiksuotas vaikinas esą buvo pastebėtas ir kitoje šio tinklo parduotuvėje, esančioje taip pat Vilniaus gatvėje. Galerijos savininkės teigimu, ten jis žvalgėsi į vieną iš prekių,  tačiau veltui – tąkart pardavėja dirbinį laikė rankose. R. Randienės nuomone, gali būti, jog vaikinas, vedinas blogų paskatų, šmirinėja daugybėje miesto centre įsikūrusių parduotuvių.

„Anksčiau didžiausius rūpesčius Kauno senamiestyje keldavo narkotikus vartojantys asmenys. Tačiau dažniausiai vagiant juos be vargo sučiupdavo įvykio vietoje. Per penkiolika metų, kiek gyvuoja šis verslas, dešimtmetį su tokiomis ir panašiomis vagysčių problemomis beveik nesusidurdavome. Ilgapirščiai gintaru susidomėjo išaugus jo populiarumui Lietuvoje. Tuomet greta kitokio pobūdžio kontrabandų atsidūrė ir gintaras. Pastarieji dveji metai šį faktą patvirtina – 2015-ųjų sausį du kartus mūsų „Gintaro-sidabro galerijos“ padaliniuose buvo įvykdytos žaibiškos vagystės – išdaužtos vitrinos ir pagriebta prekių tiek, kiek suspėta iki atvykstant apsaugos darbuotojams. Po minėtų įvykių sustiprinome dirbinių apsaugą. Sprendimas pasiteisino –  kuriam laikui visa tai nurimo, bet kovas prasidėjo nauju vagystės atveju“, – apgailestauja galerijos savininkė.

Jei atpažinote vyrą, matomą vaizdo įraše, prašome pranešti šiuo tel. nr. +37068936565.

Bandė pasipelnyti iš restorano lankytojų

Kitas panašaus pobūdžio nusikaltimas įvyko kovo viduryje šeimai priklausančiame restorane „Uoksas“. Čia užsukę vagišiai taip pat esą bandė pasipelnyti. Restorano profilyje socialiniame tinkle paskelbta nuotrauka, kurioje matyti du nedidelio ūgio, šviesios spalvos viršutinius rūbus vilkintys vyrai bei prierašas:

„Vakar turėjome „svečių“… Su tokiais susidūrėme pirmą kartą… Jie bandė apšvarinti „Uokse“ vakarieniaujančius žmones. Tačiau kėslai neišdegė. Norime informuoti kauniečius bei kolegas kituose miesto restoranuose. Požymiai: du tamsaus gymio vyrai, maždaug 35 metų amžiaus, žemaūgiai. Vienas iš jų – kreivais dantimis bei dėvėjo kepurę su balta žvaigžde. Kitas – plikas, su „prabangiu“ laikrodžiu bei tatuiruote ant dešinės rankos. Būkite budrūs“, – rašoma restorano „Uoksas“ „Facebook“ profilyje.

Po minėtu įrašu socialiniame tinkle komentavę žmonės rašė, jog vagišiai galimai yra rumunai.

Vagystė Uokse

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Odetos Vaitkevičienės teigimu, šių metų vasario mėnesį iš viso yra užregistruota 23 daiktų vagysčių iš kuprinių, rankinių bei tiesioginiai piniginių pavogimo atvejai. Taip pat 17 kartų buvo įvykdytos vagystės iš prekybos centrų, parduotuvių, vaistinių, degalinių ir kt.

Per pirmąją kovo mėnesio pusę minėtų atvejų užfiksuota kiek mažiau nei vasarį – 22.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA