Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertuos kanadiečių dainininkė Nelly Furtado | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertuos kanadiečių dainininkė Nelly Furtado

Socialinio tinklo „Facebook“ nuotr.

Pirma kartą Lietuvoje koncertą surengs kanadiečių dainininkė Nelly Furtado. Spalio 13 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje skambės geriausi atlikėjos hitai ir nauji kūriniai iš kovo pabaigoje pasirodysiančio albumo „The Ride“.

Kai pirmą kartą hipišką įvaizdį kūrusios Nelly Furtado vardas nuskambėjo plačiai pasaulyje 2000 m. pasirodžius jos singlams „I‘m Like a Bird“ ir „Turn Off the Light“ bei debiutiniam albumui „Whoa, Nelly!“, niekas nė negalvojo, kad ji virs šokių muzikos diva. Vis dėlto po asmeninio ir muzikinio gyvenimo pokyčių 2006 m. Nelly Furtado išleido albumą „Loose“, dalinai prodiusuotą hiphopo superžvaigždės Timbaland.

Ritmingą ir atvirai seksualų albumą labiausiai išgarsino du mega hitai: „Promiscuous“, užėmęs pirmą vietą metiniame JAV Pop dainų tope, gavęs „Billboard“ apdovanojimą bei „Grammy“ nominaciją, ir „Maneater“, užkariavęs Didžiosios Britanijos ir kitų Europos šalių topus. Abu singlai padėjo parduoti daugiau nei 7 mln. albumo kopijų visame pasaulyje, o Nelly Furtado užsitikrino labiausiai nenuspėjamos atlikėjos vardą.

Iš tiesų, vėliau sekė visiška priešingybė – pirmasis albumas ispanų kalba „Mi Plan“, sulaukęs sėkmės Lotynų Amerikoje ir tokiose Europos šalyse kaip Šveicarija, Vokietija ar Austrija. Po metų išleistas šio albumo remiksų rinkinys ir keliomis savaitėmis vėliau geriausių dainų albumas „The Best of Nelly Furtado“, kuriame be superhitų skambėjo ir puikiai pažįstamos dainos „All Good Things Come to an End“, „**** on the Radio (Remember the Days)“, „Powerless“ (Say What You Want)“, „Say it Right“ ar 2004-ųjų Europos futbolo čempionato himnas „Forca“.

2012 m. pasirodė penktasis studijinis Nelly Furtado albumas „The Spirit Indestructible“, tarsi apibendrinantis praėjusius atlikėjos gyvenimo etapus. Jame susipina hiphopas, R&B, rokas, šokių ir drum & bass muzika. „Tai albumas, labiausiai panašus į debiutinį „Whoa, Nelly!“, tik su „Folklore“ romantika, „Loose“ drama ir „Mi Plan“ aistra“, sako pati dainininkė.

Nuo to laiko Nelly Furtado nemažai koncertavo, tarp pasirodymų – ir Kanados nacionalinis himnas NBA Visų Žvaigždžių rungtynėse Toronte. 2016 m. pabaigoje, išleidusi singlą „Pipe Dreams“, atlikėja paskelbė apie šeštąjį albumą „The Ride“, kuris prekyboje pasirodys kovo 31 d. Į jo pristatymo turą buvo įtrauktas ir pasirodymas Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA