Nuvežęs merginas namo, neteko automobilio ir Kleboniškio miške buvo pririštas prie medžio | Kas vyksta Kaune

Nuvežęs merginas namo, neteko automobilio ir Kleboniškio miške buvo pririštas prie medžio

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Kauno apygardos prokuratūra surengė trumpą spaudos konferenciją dėl kovo 16 d. įvykdyto plėšimo Kaune, Kleboniškio miške. Paaiškėjo, kad penktadienio rytą, apie 6 val., sulaikyti trys įtariamieji, du iš jų kaltę pripažįsta, trečiasis dar apklausiamas.

Tarp įtariamųjų – 16-metis

Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros vyriausioji prokurorė Nomeda Urbonavičienė teigė, kad sulaikyti trys įtariamieji: vienas 16-metis, Kauno miesto gyventojas, moksleivis. Jis 2016 m. buvo nuteistas už plėšimą ir gavo bausmę – laisvės apribojimą, nepilnametis įtariamasis naują nusikaltimą įvykdė bausmės atidėjimo laikotarpiu.

Antras įtariamasis – pilnametis, teistas 3 kartus: už smurtą artimoje aplinkoje gavęs laisvės apribojimo bausmę. Šįmet vasarį  teistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, jam už tai paskirta 1,5 m. laisvės apribojimo bausmė. Įtariama, kad naują nusikaltimą jis padarė irgi neatlikęs paskirtos bausmės.

Trečias įtariamasis 19-metis Kauno miesto gyventojas, nedirbantis, praeityje teistas už plėšimą; kitas teistumas – už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis.

„Du įtariamieji: nepilnametis ir 19-metis – prisipažįsta kaltais, duoda parodymus, bendradarbiauja su teisėsauga, o trečiojo apklausa dar tebevyksta. Įtariamieji teigia, kad nusikaltimą įvykdė spontaniškai”, – atskleidė N. Urbonavičienė.

Šiuo metu atliekamos įtariamųjų apklausos, bus sprendžiama dėl kardomųjų priemonių paskyrimo.

Kelionė su nepažįstamaisiais baigėsi miške

Kaip portalas „Kas vyksta Kaune” rašė anksčiau, kovo 16 d. apie 5 val. 15 min. Kaune, Kleboniškio miške, nepažįstamas jaunuolis, grasindamas jaunuoliui (g. 1997 m.) daiktu, panašiu į pistoletą, pagrobė automobilį „Opel Meriva“, telefoną ir laikrodį. Materialinis nuostolis – 2 tūkst. 630 eurų.

Tiriant nusikaltimą paaiškėjo, kad nukentėjęs asmuo kovo 16-osios naktį sulaukė pažįstamų merginų prašymo jas parvežti iš Dainavos mikrorajono į namus. Jis pažadėjo po darbo, apie 2 val. nakties, tą ir padaryti. Beje, policijos duomenimis, nukentėjusysis merginas pažinojo tik iš feisbuko. Atvykus į sutartą vietą kartu su merginomis buvo trys nepažįstami vaikinai. Merginas jis parvežė namo ir toliau važinėjosi su minėtais vaikinais, po to prie jų prisijungė dar du asmenys, tuomet liepta važiuoti į Kleboniškio mišką.

Ten atvykus, kartu keliavę asmenys pririšo automobilio vairuotoją prie medžio bei pavogę automobilį ir kitus daiktus – pasišalino.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos viršininkas Raimondas Baltaduonis informavo, kad pririštas prie medžio, vaikinas išsilaisvino ir nusigavo iki artimiausių gyventojų bei pranešė apie incidentą policijai. „Pradėjome intensyviai dirbti, buvo ieškomi liudytojai, vėliau jie apklausti. Naktį intensyviais veiksmais pareigūnai dirbo ir paryčiui jau buvo sulaikyti įtariamieji”, – teigė R. Baltaduonis.

Automobilio dar ieško

Policija informavo, kad šiuo metu vogtas automobilis ieškomas. Jo duomenys: pilkai melsvos spalvos „Opel Meriva“, 2005 m., valstybiniai numeriai EZU 945. Pastebėjusiems automobilį skambinti 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA