Nustatė Kauno policijos pareigūną, kuris už kyšį siūlė ramybę byloje | Kas vyksta Kaune

Nustatė Kauno policijos pareigūną, kuris už kyšį siūlė ramybę byloje

Asociatyvi nuotr. / Policijos nuotr.

Šių metų kovo mėnesio pradžioje, gavus Kauno gyventojo pareiškimą, jog iš jo reikalaujama kyšio dėl palankaus procesinio spendimo priėmimo ikiteisminio tyrimo medžiagoje, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Imuniteto skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 225 str. 2 d. (dėl kyšininkavimo).

[galerija kiek=””]

Nedelsiant atlikus pirminius tyrimo veiksmus paaiškėjo, kad iš asmens reikalaujama kyšio už tai, kad šis ikiteisminio tyrimo metu būtų apklaustas tik liudytoju. Asmeniui buvo žadama, kad ikiteisminio tyrimo metu jam nebus pareikšti įtarimai. Pareigūnai nustatė, kad už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos vyriausiasis tyrėjas N. G. galimai pareikalavo kyšio.
Vakar, kovo 15 d., Kauno apskr. VPK Imuniteto skyriaus pareigūnai savo darbo vietoje sulaikė Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos vyriausiąjį tyrėją, kuris galimai tiesiogiai savo naudai priėmė 500 eurų kyšį.

Tą pačią dieną pareigūnui buvo pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 225 str. 2 d. Jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Šiandien Kauno apygardos prokuratūros prokurorai kreipėsi dėl pareigūno nušalinimo nuo pareigų.

Taip pat dėl galimai neteisėtų Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos vyriausiojo tyrėjo veiksmų Kauno apskr. VPK Vidaus tyrimų skyriuje pradėtas tarnybinis patikrinimas. Pareigūno einamasis darbo stažas 16 metų, jis 9 kartus skatintas, 2014 m. jam buvo paskirta nuobauda (pastaba) dėl ikiteisminio tyrimo terminų nesilaikymo.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.
Kauno apskr. VPK vadovybė akcentuoja, kad neteisėti pareigūnų veiksmai netoleruojami ir vertinami principingai, atsižvelgiant į nustatyto pažeidimo pobūdį. Policijoje yra nuolat vykdomos ir ateityje toliau bus atliekamos vidaus kontrolės priemonės.

Kauno apskr. VPK Imuniteto skyrius primena, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, savo ir kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai pažadėjęs ar susitaręs priimti kyšį arba reikalavęs ar provokavęs duoti kyšį arba priėmęs kyšį už neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, traukiamas baudžiamojon atsakomybėn. Taip pat primenama, kad kyšis – tai bet koks atlygis, kuris siūlomas, žadamas ar duodamas policijos pareigūnui už tai, kad šis priimtų jums palankų sprendimą. Kyšiu laikomi ne tik pinigai, tačiau ir įvairios prekės, paslaugos ar kiti daiktai. Vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį pakanka, kad būtumėt patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Elkitės atsakingai!

Apie neteisėtus pareigūnų veiksmus galima pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato anoniminiu pasitikėjimo tel. (8 37) 303 050.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA