Kauno kriminalistai atskleidė prostitucijos schemą ir sulaikė 8 asmenis | Kas vyksta Kaune

Kauno kriminalistai atskleidė prostitucijos schemą ir sulaikė 8 asmenis

Policijos nuotr.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (toliau – Kauno ONTV) pareigūnai demaskavo grupę asmenų, susijusią su prostitucijos verslu.

[galerija kiek=”4″]

Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad įvairiuose Lietuvos miestuose veikusį prostitucijos tinklą organizavo jauna moteris, gyvenanti ne Lietuvoje, veikusi per Lietuvoje gyvenančius pažįstamus patikėtinius.
Į prostituciją buvo įtrauktos merginos ne tik iš Lietuvos. Tyrimo metu nustatytos ir merginos iš kitų valstybių, kurios teikė seksualines paslaugas (Ukrainos, Baltarusijos). Skelbimais apie gerai apmokamą darbą (iki 200-300 eurų per dieną) susidomėjo net ir kitų tolimųjų valstybių (ne Europos) pilietės, kadangi skelbimai apie siūlomą darbą buvo talpinami tarptautiniuose tinklapiuose ir skelbimų portaluose.

Skelbimuose apie merginų teikiamas paslaugas kartu buvo pateikiamos ir merginų nuotraukos. Iš užsienio atvykusios merginos buvo pasitinkamos jau oro uoste, surandama paslaugų teikimo vieta, kur merginos nuvežamos iš oro uosto. Jos buvo aprūpinamos lytinėms paslaugoms teikti būtinomis priemonėmis, į nurodytus butus joms buvo siunčiami klientai, pageidaujantys seksualinių paslaugų. Tyrimo duomenimis, į minimą prostitucijos tinklą įtrauktos merginos galėjo teikti seksualines paslaugas iki 15 asmenų per dieną, o uždarbis siekti iki 750 eurų. Dalį uždirbtos sumos paimdavo šio verslo sumanytojai ir vykdytojai.

Surinkus pakankamai duomenų, padedant Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių apskričių policijos įstaigoms, organizuota tarpregioninė įtariamųjų sulaikymo operacija. Vienas po kito įvairiuose Lietuvos miestuose sulaikyti 8 Lietuvos piliečiai – 4 moterys (gimusios 1961 m., 1987 m., 1990 m. ir 1995 m.) ir 4 vyrai (gimę 1976 m., 1986 m., 1983 m., 1980 m.). Įtariamųjų ratas gali dar plėstis. Taip pat nustatyta 12 jaunų moterų, kurios galimai vertėsi prostitucija.

Visiems įtariamiesiems pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 307 straipsnio 2 dalį (prostitucijos organizavimas ir vadovavimas), skirtos įvairios kardomosios priemonės (suėmimai, dokumentų paėmimai, registracija policijos įstaigoje ir kt.).
Tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA