R. Kiškis apie I. Strazdauskaitę ištikusią kraupią lemtį: „Visi supranta – tai yra nužudymas“ | Kas vyksta Kaune

R. Kiškis apie I. Strazdauskaitę ištikusią kraupią lemtį: „Visi supranta – tai yra nužudymas“

delfi.lt 2017/03/15 16:39
Asmeninio archyvo nuotr.

Po Lietuvą sukrėtusio Ievos Strazdauskaitės nužudymo Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) viršininkas Rolandas Kiškis atskleidė dar daugiau reikšmingų detalių, susijusių su šiuo įvykiu.

„Pasakyti kažkokių aplinkybių ar vertinimų negaliu. Faktas, kad įtariamieji sulaikyti, jiems skirtos aukščiausios kardomosios priemonės“, – paklaustas, galbūt tyrimo eigoje yra kokių naujovių, sakė R. Kiškis.

„Faktas, ką galiu pasakyti, visi supranta – tai yra nužudymas. Ant kūno yra sužalojimų. Tai yra tiek, kiek šiandien galiu pasakyti“, – sakė R. Kiškis, pridurdamas, kad negali sakyti, kiek asmenų prisidėjo jai atimant gyvybę.

Jo teigimu, kasdien intensyviai atliekama daugybė procesinių veiksmų, renkami duomenys, tačiau įtariamųjų skaičius kol kas yra tas pats. 4 jų sulaikyti, dar dviem skirti rašytiniai pažadėjimai neišvykti.

„Turime daug informacijos tiek iš degalinių, tiek iš gyventojų surinktos registratorių medžiagos. Noriu padėkoti, kad aktyviai buvo prisidėta“, – sakė R. Kiškis.

Tačiau daugžodžiauti apie I. Strazdauskaitės situaciją pašnekovas nebuvo linkęs – esą kiekviena aplinkybė gali keisti tyrimo eigą.

Turime daug informacijos tiek iš degalinių, tiek iš gyventojų surinktos registratorių medžiagos. Noriu padėkoti, kad aktyviai buvo prisidėta
„Tam tikrus parodymus įtariamieji duoda“, – informavo R. Kiškis.

Jis sakė neabejojantis, kad bylą perdavus į teismą aplinkybės bus paviešintos tiek žiniasklaidai, tiek visuomenei.

Visi įtariamieji yra teisti

„Tai jaunuoliai nuo 23 iki 26 metų. Visi jie yra teisti už vienokio ar kitokio pobūdžio nusikalstamas veikas. Vieni teisti kelis kartus, kažkas daugiau. Figūruoja vagystės ir apiplėšimai“, – paprašytas charakterizuoti įtariamuosius, sakė R. Kiškis.

Tačiau jis nekomentavo, ar įtariamieji turi priklausomybių, nusikaltimo metu vartojo alkoholį ar narkotikus.

R. Kiškio asmenine nuomone, įtariamųjų gyvenimo detalių viešinimas pakenkė tyrimų eigai.

„Nedetalizuosiu jų charakteristikų. Tai jauni žmonės. Kaip sakome, dabar yra vartotojų karta, kuri nori čia ir dabar. Kaip parodė dabartinė situacija, kartais ir žiauriais būdais“, – paklaustas apie įtariamųjų socialiniuose tinkluose demonstruotą prabangų gyvenimo būdą, savo pozicija dalijosi pašnekovas.

Šios dienos duomenimis, sakė R. Kiškis, tarp sulaikytų įtariamųjų nėra moters.

Tai jauni žmonės. Kaip sakome, dabar yra vartotojų karta, kuri nori čia ir dabar. Kaip parodė dabartinė situacija, kartais ir žiauriais būdais

Dėl nusikaltimo spontaniškumo – naujos detalės

Paklaustas, ar tiesa, kad I. Strazdauskaitės užpuolimas buvo spontaniškas, kaip buvo anksčiau buvo sakęs policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, R. Kiškis pateikė naujų detalių.

„Nebuvo planuotas pusę metų. Kad nebuvo spontaniškas – taip, tai faktas. Kad tam tikrame laikotarpyje buvo sugalvota, kad reikia padaryti nusikalstamą veiką – taip“, – mįslingai kalbėjo jis.

Tačiau Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko teigimu, vertinant bendrą statistiką, nusikaltimų Lietuvoje mažėja.

„10 metų atgal tame pačiame rajone, kur aš dirbau, buvo padaroma tiek, kiek visoje apskrityje šiandien. Lyginant net su praėjusiais metais nusikalstamumas sumažėjęs 20 proc.“, – džiaugėsi R. Kiškis.

Dingo sekmadienį, važiuodama iš Plungės į Vilnių

DELFI primena, kad kovo 5 d. apie 21 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo I. Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 1.30 val., jos automobilis buvo rastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške. Vėliau rasti buvo ir jos asmeniniai daiktai, telefonas.

Deja, viskas baigėsi protu nesuvokiama tragedija. Daugybinius kūno sužalojimus patyrusi ir, įtariama, nuo smūgių kastuvu mirusi mergina rasta užkasta Kėdainių rajone.

Suimti 4 įtariamieji: nusikaltimo aplinkybės šiurpina

Po kelias paras trukusių itin aktyvių paieškų, penktadienį, kovo 10 d., buvo sulaikyti šeši įtariamieji – keturi jauni vyrai (23-26 metų amžiaus) ir vieno iš jų motina bei tėvas. 4 jų jau suimti, kitiems paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pirminiais duomenimis, nusikaltimas buvo padarytas spontaniškai, tikslas – automobilis. Pamatę autostrada važiuojančią vieną merginą už prabangaus automobilio vairo, įtariamieji imitavo eismo įvykį ir tokiu būdu sustabdę I. Strazdauskaitės vairuojamą „Audi A7“ ją pagrobė.

Pagrobtą automobilį nusikaltėliai paliko miške prie Žeimių miestelio (Jonavos r.). Bylą tiriančių pareigūnų žiniomis, įtariamieji ketino jį pasiimti vėliau, bet nespėjo, nes mašiną greitai surado policija. Jie jau buvo sutarę, kad „Audi A7“ nugabens asmeniui, kuris ėmėsi automobilį parduoti.

Įtariama, kad šie asmenys gali būti padarę daugiau nusikaltimų (plėšimų ir vagysčių).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA