Po žiauraus nusikaltimo L.Pernavas prakalbo apie vaizdo stebėjimo kamerų tinklą | Kas vyksta Kaune

Po žiauraus nusikaltimo L.Pernavas prakalbo apie vaizdo stebėjimo kamerų tinklą

BNS 2017/03/13 23:26
DELFI nuotr.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas sako, kad vienas iš prioritetų stiprinant viešąjį saugumą turėtų būti investicijos į vaizdo stebėjimo kameras ir apšvietimą.

Taip jis kalbėjo po policijos operacijos, kurios metu pareigūnai aiškinosi merginos dingimą. Pareigūnai praėjusį penktadienį paskelbė, kad plungiškė Ieva Strazdauskaitė buvo nužudyta siekiant pagrobti jos vairuotą prabangų automobilį bei nustatyti įtariamieji.

„Jeigu kalbėtume iš tikrųjų vis tik, kokias turime išvadas padaryti ir ką turime ateityje keisti, tai vienareikšmiškai šitoje srityje mums dar reikės padirbėti. Apie tai jau buvo kalbėta ne vieną kartą, kad vis tik ta sistema turėtų būti plečiama, gerinama. Turiu omenyje, kad negali būti padrikai įrenginėjamos kameros, įvairių skirtingų parametrų, nes tada atitinkamai sudėtinga gauti informaciją, sunku prisijungti, sujungti į vieną centrą“, – pirmadienio vakarą LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ sakė L.Pernavas.

Jis aiškino, kad viešasis saugumas „nekainuoja tokių pinigų, kurių mes negalėtume sumokėti“. Anot jo, svarbu, kad asmenys, kurie ateity galvos daryti nusikaltimus, suprastų, jog nepasislėps.

„Niekas iš niekur neatsiranda, niekas niekur nedingsta. Vis tiek tu turi į tašką A ar B ateiti ar atvažiuoti. Tai kuo daugiau bus tokių vaizdo stebėjimo kamerų, kuo jos bus geresnės, kuo daugiau bus apšviesta miestų, gyvenviečių, miestelių, kelių, sankryžų ir panašiai, tuo bus didesnė tikimybė, kad mes būsime absoliučiai saugūs. Tuo bus mažesnė tikimybė, kad kažkokie asmenys bandys tokius nusikaltimus daryti, nes tu paprasčiausiai suprasi, kad tu negali nuo taško A iki taško B nuvažiuoti, kad tavęs nenufilmuotų trys, keturios ar penkios kameros. Tie darbai tikrai mūsų turi būti atlikti stiprinant viešąjį saugumą, aš manau, kad tai būtų mūsų vienas iš prioritetų“, – kalbėjo policijos vadovas.

Anot jo, šio nusikaltimo ištyrimą apsunkino netipinis nusikaltėlių elgesys, nes šiuo metu nusikaltėliams nebūdinga vogti automobilius vykdant užpuolimą.

„Jeigu kalbėtume apie patį nusikaltimą, tai aš matau eilę kvailų sprendimų, nepamatuotų sprendimų, sveiku protu nesuvokiamų sprendimų. Tam tikra prasme dėl to buvo ir sunku tirti, nes iš tikrųjų jeigu žiūrėtume priežastinį ryšį nuo pradžios iki pabaigos, kaip atsitiko, tai turbūt sveikas, normalaus proto žmogus taip nedarytų. Net ir nusikaltėliai, didžioji dalis nusikaltėlių taip nesielgia“, – aiškino L.Pernavas.

Jis taip pat aiškino, kad didžiulės pajėgos, kurios buvo mestos merginos paieškai, nebuvo perdėta policijos reakcija.

„Daug buvo spekuliacijų, kodėl visgi tam nusikaltimui skirta daug dėmesio, kadangi daug žmonių apskritai dingsta ir panašiai. Mes negalime gretinti paprasto žmogaus dingimo nuėjus į mišką, pasiklydus, arba kažkur išėjus ir pamiršus paskambinti, kad aš kažkur išėjau, ar (situacijos), kai žmogus arba paauglys jau dešimtą kartą išeina iš namų dėl to, kad ten kažkokia bloga situacija, blogi santykiai ir panašiai, ir šio atvejo. Šis atvejis akivaizdžiai rodė, kad padarytas nusikaltimas. Mes, aišku, iš pat pradžių negalėjome tiksliai pasakyti, kas tiksliai atsitiko, koks nusikaltimas, bet pačios aplinkybės aiškiai rodė, kad tai yra ne eilinis dingimas, bet padarytas nusikaltimas“, – kalbėjo L.Pernavas.

„Akivaizdžiai mes matome, kad mūsų reakcija tikrai nebuvo perdėta“, – pridūrė komisaras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA